Apgrade 2020: Richie Hawtin u klubu “Drugstore” 28. februara

0
75

Apgrade je najavio prvi događaj za 2020. godinu.

Apgrade 2020: Richie Hawtin u  klubu "Drugstore" 28. februara

Stvari teško da mogu biti bolje za klabing Beograda – jedan od omiljenih tehno promotera otvara novu sezonu u beogradskom tehno hramu ekskluzivnim setom svetski poznatog DJ-a. Richie Hawtin nastupiće u klubu “Drugstore” u petak, 28. februara. Pored njega, pred publika će iste večeri i Schwabe i Lag.

Kako je moguće da jedno od najvećih tehno imena niotkuda nastupa u klubu ove veličine, pitate se? Odgovor sledi u nastavku, a u međuvremenu, uz informaciju da DJ podršku pružaju lokalne vedete Schwabe i Lag, preporučujemo da požurite na blagajnu. Ograničen broj ulaznica dostupan je na prodajnim mestima i online servisima Gigstix.com; Tickets.rs; i ResidentAdvisor.net po prvoj ceni od 1.250 dinara.

20. Exit: Na veliku proslavu stižu Guetta, Tyga, James Arthur, Fatboy…
Apgrade 2020: Richie Hawtin u  klubu "Drugstore" 28. februara
Richie Hawtin na Apgrade 2015, Foto: Apgrade

Po mnogo čemu jedinstvena figura detroitskog i predvodnik globalnog tehna, Richie Hawtin je duboko privržen svojim izvornim idejama inovacije, promene, iznenađenja – u muzici koju kreira i potpisuje svojim imenom ili nekim od brojnih pseudonima, kao i naprednoj tehnologiji koju nesputano i pionirski koristi i promoviše.

Svojim principima Richie je ostao dosledan i u brojnim live i DJ varijacijama: u okviru ENTER ili CLOSE koncepta; retkih ali nezaboravnih Plastikman nastupa na probranim događajima (SONAR, Mutek, Time Warp); ili nesvakidašnjim lokacijama (Gugenhajm muzej); periodičnih turneja za M_nus ili Plus 8; festivalskih setova za desetine hiljada fanova; ali i DJ gigova u intimnom klupskom okruženju, lišenih konceptualnih okvira, usmerenih na provereni spoj energije prvorazrednog tehna i uzavrelog plesnog podijuma.

2. No Sleep Festival: Rasprodati prostori uz rekordan broj stranih gostiju
Apgrade 2020: Richie Hawtin u  klubu "Drugstore" 28. februara
Klub “Drugstore”, Foto: Benny Gaši

Vođen kriterijumima i inspiracijom koji su mu omogućili ovakvo bogatstvo izbora i balans u karijeri, Hawtin je odabrao “Drugstore” kao mesto povratničkog nastupa u Beogradu. A, što ovdašnjoj publici, nesumnjivo donosi retku privilegiju, ali i simboliku zajedničkog povratka korenima tehna u ovom autentičnom andergraund prostoru.

Uz Hawtina nastupiće i Schwabe. On je jedan od kreatora Disco Not Disco večeri, svestrani DJ, poznat i po autorskom angažmanu u duetu “Kompleks” i bendu “Tapan” koji ima vrlo zapaženu internacionalnu karijeru. Program na glavnoj “Drugstore” bini zatvoriće Lag – predstavnik novije generacije domaćih tehno producenata sa izdanjima za etikete “Mord”; “Elements”; “THEM”, pre svega DJ sa nesvakidašnjim senzibilitetom i jedan od favorita sa domaće scene koji do sada nije nastupao na Apgrade žurkama.

Lovefest 2019: Svetske zvezde oduševljene Festivalom ljubavi
Apgrade 2020: Richie Hawtin u  klubu "Drugstore" 28. februara
Schwabe, Foto: Lule

Tokom prethodnih šest sezona Apgrade je beogradskoj publici predstavio brojne umetnike iz samog vrha svetske elektronske scene kao što su Laurent Garnier; Sven Vath; Solomun; Maceo Plex; “Tale Of Us”; Nicolas Jaar; Seth Troxler; Moodymann; Ben Klock; Amelie Lens; Helena Hauff… ali i nove talente ili proverene selektore iz underground sfere – “Fjaak”; Vril; Kobosil; Skee Mask; Daniel Miller; Michael Mayer; DJ Tennis; Radio Slave; “Mathame”…

– U životu Apgrade-a ova godina treba da donese kombinaciju novog i starog, velikog i malog, događaja festivalskog formata kao i uzbudljivih nastupa u manjim, intimnijim prostorima. Uzbuđenja slede, budite sa nama i u 2020! – poručuju iz Apgrade.

Više od 5.000 ljudi posetilo 17. Summer3p festival
Apgrade 2020: Richie Hawtin u  klubu "Drugstore" 28. februara
Lag, Foto: Promo

01/02 – Marco Carola @ Hangar Luka Beograd;
30/05 – Hernan Cattaneo & Nick Warren @ Beograd;
05/06 – Nicole Moudaber MoodRaw @ Beograd

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde