Anica Dobra član žirija filmskog festivala Bosifest

0
106

Anica Dobra, Predrag Gaga Antonijević i Radoslav Zelenović članovi su žirija ovogodišnjeg filmskog festivala Bosifest.

bosifest 2017Beogradski međunarodni filmski festival osoba sa invaliditetom – Bosifest, biće održan pod sloganom „Pokreni promenu“. I to, od 10. do 12. oktobra u Centru „Sava“.

Bosifest je jedinstveni filmski festival u našoj zemlji, ali i u svetskim okvirima. Ono što ga izdvaja od drugih i čini ga posebnim su filmovi, koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Dirljive i optimistične priče junaka filmova. Filmovi koji “pomeraju” gledaoca i uče ga da u životu ništa nije nemoguće. A bave se životom osoba sa invaliditetom ili su njihovi autori osobe sa invaliditetom. Organizator festivala je Hendi Centar Koloseum.

Film „Rekvijem za gospođu J.“ srpski kandidat za Oskara

anica dobraPrateći program festivala čine kreativne radionice i okrugli stolovi.

– Po osmi put, predstavljamo širok izbor filmova na temu života osoba sa invaliditetom. Pažljivom selekcijom je odabrano 18 filmova, od strane selektora Gorana Radovanovića, za revijalni i takmičarski deo. Filmovi su stigli iz raznih zemalja, kao što su Iran, Kanada, Rusija, Indija, Velika Britanija, Poljska, Holandija i drugih. Veliko interesovanje pokazuje da je festival već prepoznatljiv širom sveta. Ove godine nam je izuzetna čast da predstavimo članove žirija, Anicu Dobru, Predraga Gagu Antonijevića i Radoslava Zelenovića – piše u katalogu festivala.

DANICA MAKSIMOVIĆ: Gluma je trčanje na duge staze

Bosifest nastoji da prikaže svakodnevne probleme osoba sa invaliditetom, ali i odnos javnog mnjenja i socijalni položaj u kome se nalaze. Cilj ovakve manifestacije je da se šira javnost upozna sa tim problemima i položajem ljudi sa invaliditetom, kao i da se poboljša prihvatanje različitost. Ali i da se režiseri iz Srbije i drugih zemalja ohrabre da stvaraju nova filmska dela.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde