35. Susreti pozorišta u Brčkom: Andriji Kuzmanoviću nagrada za najbolju mušku ulogu

0
115

Od 15. do 23. novembra u Brčkom su održani 35. Susreti pozorišta/kazališta.

35. Susreti pozorišta u Brčkom: Andriji Kuzmanoviću nagrada za najbolju mušku ulogu
Andrija Kuzmanović tumači Pripovedača u predstavi “Osama – Kasaba u Njujorku”

Gran pri za najbolju mušku ulogu pripao je Andriji Kuzmanoviću za ulogu Pripovedača u predstavi “Osama – Kasaba u Njujorku”, Zvezdara teatra. Ovaj komad koji je premijerno izveden u aprilu ove godine, rađen je prema knjizi “Osama” Vladimira Kecmanovića, u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića, koji je i reditelj predstave. Sjajnu mladu glumačku ekipu pored Andrije čine i Jovan Jovanović; Iva Ilinčić; Branko Janković; Isidora Simijonović; i Amar Ćorović.

Smeh i suze na premijeri predstave “Osama – Kasaba u Njujorku”

Povodom nagrade u Brčkom, Andrija Kuzmanović je prokomentarisao da je izuzetno srećan i da se nada da je ovo priznanje tek početak donošenja nagrada u Zvezdaru.
– Mnogo mi je drago što sam pre svega imao veliko poverenje Darka Bajića koji mi je dao ulogu u ovako zahtevnom i jako životnom komadu. Zatim je tu i fenomenalna knjiga Vladimira Kecmanovića koji piše tako da možeš da se uhvatiš u koštac sa svakim likom iz njegovih priča. O Zvezdara teatru je suvišno pričati, jer je to decenijama unazad jedno od vodećih kuća u regionu kad je u pitanju magija koja se zove pozorište! Ja sam samo jedan deo divne mlade ekipe koju mi među sobom iz šale zovemo – osamljeni. Ali, kad sam sa njima na sceni osetim puno toga, sve osim jedne stvari, a to je da sam sam! – rekao je Andrija.

Vladimir Kecmanović dobitnik Andrićeve nagrade za 2017. godinu
Osama - Kasaba u Njujorku Zvezdara teatar
Glumačka ekipa predstave “Osama – Kasaba u Njujorku”, Foto: Zvezdara teatar

Radeći na predstavi, reditelj Darko Bajić je istakao da se u predstavi oseća eksplozija izuzetno talentovanih mladih glumaca sa puno energije, prepunih želje. I, koji znaju da naprave i stvore, ali vrlo precizno, svoje glumačke zadatke.
– Zbog njihove hrabrosti je ova predstava dobila i dobiće jednu posebnu energiju. Ova predstava postaje jedno ostrvo slobode glumačkog i rediteljskog izraza i pokušaj svih nas da naprave predstavu u kojoj će svi govoriti ono što žele. Naš glavni glumac, Pripovedač, pokušava da svojom emocijom ispriča priču svoje prošlosti. Na momente smešno, na momente tako da, kako kaže Dušan Kovačević, “život potkazuje pozorište” i prerasta u tragediju. Ali, u ovoj predstavi nećete videti gubitnike, već borce koji se bore za svoj cilj, emociju, slobodan prostor u kom žive. Osećaćete težinu, ali i radost, kao i jednu vrstu spasenja! – dodao je Bajić.

Zvezdara teatar: Dug aplauz za “Ljubav u Savamali”
35. Susreti pozorišta u Brčkom: Andriji Kuzmanoviću nagrada za najbolju mušku ulogu
Andrija Kuzmanović

“Osama – Kasaba u Njujorku” je na repertoaru Zvezdara teatra u čak pet termina tokom decembra. I to 2, 10, 21, 22. i 26. decembra.

Inače, Gran pri 35. Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom za najbolju predstavu u celini dodeljena je predstavi “Posljednja ljubav Hasana Kaimije” u produkciji Narodnog pozorišta Tuzla. Za najbolju žensku ulogu nagrada je dodeljena Gordani Boban za ulogu Delfe u predstavi “Ravna ploča” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Članovi stručnog žirija ove godine su bili glumci Senad Bašić; Ivo Gregurević; i Danica Maksimović.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde