“Anđeo čuvar” – psihološki triler sa Radetom Šerbedžijom

0
158
"Anđeo čuvar" - novi film sa Radetom Šerbedžijom u bioskopima od 20. juna

Renomirani finski reditelj Arto Halonen odabrao je sjajnu međunarodnu glumačku glumačku ekipu.

“Anđeo čuvar” (The Guardian Angel) je psihološki triler zasnovan na istinitom događaju o zapanjujućoj seriji ubistava koji su se odvijali u Danskoj pedesetih godina prošlog veka. Čovek koristi hipnozu i kroz taj čin manipuliše drugom osobom i tera ga na pljačke i ubistva. Kriminalistička policija učiniće sve što je njenoj moći kako bi uhvatila hipnotizera u borbi uma i volje.

“Anđeo čuvar” prati inspektora Andersa Olsena koji rešava slučaj pljačke i dvostrukog ubistva uz sumnju da je počinilac izmanipulisan zbog zloupotrebe hipnoze i tako naveden na spomenuti zločin. U rešavanju istrage, Olsen traži pomoć čuvenog psihijatra specijalizovanog za hipnozu, dr Dabrovskog. Zajedno kreću u regresivan svet manipulacije uma.

RADE ŠERBEDŽIJA: “Pre kiše” me je upisao na filmsku mapu svetskog filma

U glavnoj ulozi inspektora Olsena je jedan od trenutno najpopularnijih danskih glumaca mlađe generacije, Pilu Asbek. Svoju karijeru započeo je svetski priznatom i nagrađivanom danskom serijom “Borgen”. Široj publici svakako je najpoznatiji po ulozi Eurona Greyjoya u poslednje tri sezone “Igre prestola”. Ulogu psihijatra odigrao je Rade Šerbedžija. Kriminalca Bjørna S. Nielsena, koji hipnozom manipuliše i navodi pojedince na ubustva tumači Džoš Lukas, jedan od najrelevantnijih američkih glumaca svoje generacije, koji je glumio u nizu svetski poznatih i uspešnih naslova.

Rade Šerbedžija donirao obnovu spomenika Teslinih roditelja
"Anđeo čuvar" - psihološki triler sa Radetom Šerbedžijom
Rade Šerbedžija igra psihijatra Dabrovskog, Foto: Promo

Reditelj Arto Halonen prvi put ovu neverovatnu priču prenosi na filmsko platno. Kako je rekao, ova priča je od izuzetnog interesa za nas danas, ne samo kao dokaz moći kontrole ljudskog uma, već i zato što se usresređuje na vidljive i nevidljive manipulacije koje deluju i utiču na nas kao ljudska bića. Film između ostalog otkriva nove i fascinantne spoznaje o živom i sugestivnom primeru mentalne i duhovne manipulacije. Reditelj je naveo da je naše društvo puno nevidljivih manipulacija, a sve su češći primeri kroz novonastale verske i političke pokrete, što ovu temu čini još više aktuelnijom. Film je rađen u koprodukciji Finske, Danske i Hrvatske.

“Anđeo čuvar” počeće da se prikazuje u bioskopima od 20. juna, saopštio je distributer “2iFilm”.

Foto: Promo

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde