“Šta me snađe”: Anđelka Prpić u “masovnoj monodrami”

0
343

Glumica Anđelka Prpić je glavni protagonista predstave nastale iz pera Nebojše Romčevića, jednog od najboljih scenarista današnje Srbije, dok režiju potpisuje proslavljeni glumac i režiser Branko Đurić Đura.

Anđelka Prpić u masovnoj monodrami "Šta me snađe"Anđelku Prpić publika će uskoro moći da vidi u “masovnoj monodrami”, predstavi “Šta me snađe”. Jedna od omiljenih glumica širom ex YU prostora, u ovoj predstavi igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku staru 32 godine. Joka je mlada žena koja u surovom korporativnom svetu gradi karijeru onim što ima – a pameti i znanja ponajmanje.Branko Đurić Đuro i Anđelka Prpić zajedno u novom sitkomu

Anđelka Prpić u masovnoj monodrami "Šta me snađe"
Foto: Promo

Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova (u kojima se našla) joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici. A, direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu… Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno…

Anđelka Prpić u masovnoj monodrami "Šta me snađe"Predstava “Šta me snađe” imaće premijerno izvođenje 2. decembra u Kulturnom Centru Mladenovac. A, tokom decembra biće izvedena u mnogim gradovima u Srbiji, kao i u Cirihu, u Švajcarskoj. Beogradsku premijeru, Anđelka će imati u februaru sledeće godine.

RENE BITORAJAC: Konstruktivna kritika bolja od 100 pohvala

anđelka prpić i branko đurić đuro šta me snađe
Reditelj Branko Đurić Đuro, producent Gane Pecikoza i glumica Anđelka Prpić, Foto: GMP

– Volim kada se pred mene stavljaju teški zahtevi, koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku. Kroz monodramu susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam susreću mnoge žene, a to je pitanje morala! Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega što nam se nameće? Žargonski rečeno – dati il’ ne dati? A šta je na tasu, ponekad i stočne vage, otkriću publici na sceni. Uzbuđuje me jako kada treba da oživim likove i teme u kojima se svi pronalaze. Zadatak mi nije lak, a to je da se uglavnom žene, ali i muškarci, poistovete sa mojim problemom na sceni! – izjavila je Anđelka.

Romčević, Bradić i Medenica u pratećem programu JPF-a u Užicu

– Anđelkina predstava će sigurno postaviti nove standarde u kategoriji predstava za jednog glumca. To sigurno nije monodrama, nije ni standup, nego je jedna interaktivna savremena komedija koja zabavlja gledaoce na sofisticaran način. I nalazi svoje mesto u srcu svakog od njih, nezavisno od toga kakve komedije su do tada voleli da gledaju. Anđelka demonstrira svoj posebni talenat i pokazuje celu lepezu šarmantnih karakterističnih likova koji plene pažnju i dižu ritam predstave od početka do kraja. Svakako se radi o kvalitetnoj zabavi koja ne potcenjuje gledaoca nego komunicira s njim na nivou koji on zaslužuje. U današnjoj poplavi jeftinih komedija Anđelkina “Šta me snađe” predstavlja pravo osveženje – rekao je Branko Đurić Đuro.

Porodična serija „Istine i laži“ od jeseni na Prvoj televiziji

– Kada pišete za određenu glumicu, razmišljate kao krojač: šta će najlepše da joj stoji, šta će da istakne struk, otkrije obline, boju očiju, da može da se nosi po raznim vremenskim prilikama, da je nije sramota ni u jednom društvu. Morate da razmislite o klijentu – kakva je osoba, kakav temperament, kakva su joj životna ubeđenja, ideološka opredeljenja. O tome sam promislio duboko i analitički i napisao masovnu monodramu. U njenoj se glavi neprekidno svađa, miri, ljubi i kudi čitava jedna ulica bučnog italijanskog gradića, tu se jedni bore za reč, drugi traže mir i tišinu, treći krkaju, četvrti se izgladnjuju. Kada šijete dramu po meri ovakve glumice, shvatite da ona može u isti čas da nosi kolekciju za zimu, proleće, leto i jesen… i da će sve dobro da joj stoji! Moje je bilo samo da sve te likove dovedem u krizu i da se smejem zapisujući ono što se dešava – kazao je Nebojša Romčević, dramski pisac.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde