Bend “Ana & The Changes” objavio spot za pesmu “Differences”

0
32

Novi singl, najava albuma, veliki koncert u oktobru… Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu, odrasla je u Moskvi, ali živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk, i koketira sa ambijentom i bluzom.

Bend "Ana & The Changes" objavio spot za pesmu "Differences"
Ana Ćurčin

Najnovijim spotom za pesmu “Differences” talentovana mlada kantautorka Ana Ćurčin i njen bend “The Changes” najavljuju izlazak drugog studijskog albuma istoimenog naziva. Ujedno, pozivaju svoje obožavaoce na veliki beogradski koncert koji je zakazan za 4. oktobar u Domu omladine Beograda. Specijalni gost na koncertu biće rumunski alternativni bend “Byron”, čiji je pevač Den Bajron bio gost na prvom singlu s albuma “Take My Hand”. Ulaznice, po promotivnoj ceni od 800 dinara su u prodaji na blagajni DOB-a, kao i na svim prodajnim mestima Ticket Vision i online servisu www.tickets.rs.

Nikola Pejaković Kolja ide prvi put u “Amerikanu”: Koncerti 2. i 3. decembra

Ana Ćurčin je, u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem, uspela da napravi nešto najbliže tome. “Differences” je na prvo slušanje vesela i zarazna ljubavna pesma. A, onda kako vas ritam obuzme i kako se prepustite zavodljivoj igri klavira i gitare, počinjete da otkrivate nove slojeve i da tonete. Spot je režirao Nemanja Babić, a snimatelj je bio Vladimir Miladinović Piki.

Bend "Ana & The Changes" objavio spot za pesmu "Differences"
Sa snimanja spota za pesmu “Differences”

– Pesma “Differences“ predstavlja prostor gde se mi, kao različiti ljudi nalazimo, radimo, pričamo i unutar njega maštamo. Pozvali smo Nemanju da uradi video i dali mu potpunu slobodu. Uzvratio nam je divnim spotom, a na snimanju smo uživali, što je posebno težak zadatak ako se uzme u obzir da snimanje spota često nije nimalo jednostavan zadatak za muzičare. Zahvaljujući Jedriličarskom klubu “Ada”, njihovim članovima i prostoru, Vladimiru, Bobu i Nemanji, vizuelno smo postigli nešto drugačije naspram naših prethodnih spotova, a opet smo ostali dosledni našoj estetici i senzibilitetu – rekla je Ana Ćurčin.

17. BBF: Tokom pet dana više od pola miliona ljudi

Osim Ane i benda u spotu se pojavljuju i njihovi prijatelji.
– Koncept spota za pesmu “Differences” je moj pokušaj da vizuelno predstavim ideju pesme, na način kako sam je doživeo na prvo slušanje. Idealna ljubavna priča, kao savršeni letnji dan, sukobljava se sa realnošću u kojoj oblaci prekrivaju nebo, a sunce nestaje na horizontu. Sve razlike koje nas udaljavaju su istovremeno i pokretači nekih novih doživljaja, osećanja i ponovnog spajanja – rekao je reditelj Nemanja.

Album “Differences” zvanično će se pojaviti digitalno i na kanalu YouTube 6. septembra. To je drugo studijsko izdanje Ane Ćurčin posle debija “Sketches of Belonging” (2016). “Differences” je kolektivno delo benda “Ana & The Changes”, a pored Ane Ćurčin grupu čine Goran Antović; Marko Cvetković; i Marko Benini / Miloš Šikman. Goran Antović je snimio i producirao album, a gosti su bili Ivana Vukmirović i Nataša Guberinić. Izdanje albuma na CD-u u limitiranom tiražu premijerno će moći da se kupi na beogradskom koncertu 4. oktobra.
Inače, koncert u sali “Amerikana” deo je ovogodišnjeg izdanja muzičke konferencije Indirekt, koja će se održati od 2. do 4. oktobra na više lokacija u gradu.

PR, Foto: Promo / Danilo Mijatović

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde