Dom omladine: Ana Ćurčin zagreva atmosferu pred “Still Corners”

0
46

Britanskog dream pop/synth bend “Still Corners” održaće koncert 7. maja u sali “Amerikana” Doma omladine Beograda. Za njihov nastup vlada veliko interesovanje publike.

Dom omladine: Ana Ćurčin zagreva atmosferu pred "Still Corners"
Ana Ćurčin, Foto: Promo

Pre grupe “Still Corners” nastupiće naša poznata kantautorka Ana Ćurčin. Ona će na binu “Amerikane” izaći sama.
– Uvek je značajan događaj popeti se na binu Doma omladine. U maju će to za mene biti prvi put bez pratećeg benda, pošto ću u “Amerikani” nastupiti solo! – kaže Ana, koja će svojom muzičkom magijom posetioce sigurno na pravi način uvesti u ostatak “sanjalačke” večeri koju će u Beogradu prirediti “Still Corners”.
– Radujem se da ću svojim nastupom otvoriti koncert ovog sjajnog britanskog dua koji nam donosi dream pop u beogradsko sivilo.

Sanjajte sa bendom “Still Corners” u Domu omladine
Dom omladine: Ana Ćurčin zagreva atmosferu pred "Still Corners"
“Still Corners”, Foto: Promo

Ana Ćurčin je rođena u Bagdadu, odrasla je u Moskvi, ali živi i radi u Beogradu. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, leluja kroz indie-rock i folk, i koketira sa ambijentom i bluzom. Aktivno svira od decembra 2012, a njenu muziku publika je mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. U januaru 2016. Ana je objavila svoj prvi studijski album pod nazivom “Sketches of Belonging”. U oktobru 2016. je zajedno sa bendom “Stray Dogg” održala koncert u Sava centru, a 2017. su nastupali na Exit festivalu. Početkom 2018. su jedini bend iz Srbije koji učestvuje na Festivalu Eurosonic Noorderslag u Holandiji. Uz najpozivitnije kritike u domaćim, regionalnim i međunarodnim medijima, kanautorka je u sastavu “Ana & The Changes” odsvirala brojne koncerte u Srbiji i regionu tokom 2018, a u oktobru i u Kulturnom Centru Srbije u Parizu. Na proleće 2019. će objaviti novi album pod naslovom “Differences.

Eros Ramazzotti tražio da početak trećeg dela turneje “Vita Ce N’è” bude u Beogradu

“Still Corners” je projekat koji zajedno realizuju Greg Hjuz (Hughes) i Tesa Marej (Tessa Murray), pod uticajima koji obuhvataju vanvremenske eksperimente Vangelisa, ekspanzivne i filmske zvuke Enja Morikonea i glamurozni sint pop osamdesetih. Nakon EP-a “Don’t Fall in Love / Wish”; kao i albuma “Creatures of an Hour”; “Strange Pleasures”; i “Dead Blue”; prošle godine su objavili i svoje četvrto studijsko izdanje “Slow Air”.

Ana Ćurčin, Foto: Marko Cvetković

Turneja kojom promovišu album “Slow Air” dovešće ih prvi put i u Beograd. Za njihov koncert u Beogradu od samog početka vlada veliko interesovanje, te je ostalo još samo malo ulaznica. To nije iznenađenje, na “sanjalačku” pop magiju ovog sastava nije ostala imuna publika širom Evrope i sveta. Reakcije posetilaca na dosadašnji rad “Still Corners” govore u prilog činjenici da je pred grupom svetla budućnost.

Nišville 2019: Legendarni klavijutarista Tihomir Pop Asanović predstavlja novi album u Nišu

– Koncert u Beogradu odlična je prilika da čujemo bend o kojem će se tek pričati! Sanjate sa “Still Corners” i Anom Ćurčin – dođite u salu “Amerikana” Doma omladine Beograda 7. maja u 20,30h! Ulaznice za koncert po ceni od 1.200 dinara mogu se kupiti putem prodajne mreže Ticket Visiona – poručuju iz “Charm Music Serbia”, organizatori koncerta.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde