Filmstreet 2018: “Amrel za dve persone”, besplatna pozorišna premijera 28. avgusta

0
103

U okviru Filmstreeta će 28. avgusta od 20,30h gledaoci će imati priliku da pogledaju pozorišnu predstavu. Biće to premijerno izvođenje, a ulaz je, kao i na svim programima ove letnje manifestacije – slobodan!

Filmstreet 2018: "Amrel za dve persone", besplatna pozorišna premijera 28. avgusta“Amrel za dve persone” je predstava inspirisana delom i likovima Aleksandra Ace Popovića. U originalnoj adaptaciji, koristeći delove iz njegovih dobro poznatih drama, glumci Nada Janić Macanković i Miljan Prljeta će gledaoce, kroz susret jedne prodavačice starih stvari i šibicara, odvesti u čudesni svet Acinih pijačnih ljudi. Kroz tipičan Popovićev rečnik u dijaloge njihovih problema, sukoba, ali i neodoljivog šarma jednostavnosti i svakodnevnice, čežnjivosti, ljubavi, vere i nade. Ambijent beogradskih pijaca, na kraju jednog radnog dana, zapravo je naš velegrad u suton. On je isprepletan sa nekim drugim svetovima poput Holivuda, izmaštan u snoviđenjima ovih običnih ljudi, u iskrenoj atmosferi romantike, bez dramskog patosa.

PETAR PAŠIĆ: Ljubav će spasiti svet, bez nje ničeg neće biti

Ovo će biti treća pozorišna predstava na ovogodišnjem repertoaru Filmsteeta. Rađena je u saradnji sa off teatrom “Le studio”. Biće izvedena na skveru Mire Trailović (između Bajloni pijace i Bitef teatra). Posle sada već čuvenih noćnih pijačnih marketa, sada se prvi put u pozorišni angažman stavlja ovaj prostor. Na taj način istovremeno će se odati omaž najvećem domaćem dramskom piscu druge polovine XX veka, Aleksandru Popoviću, ali i Trailovićevoj. Ova žena je podjednako utemeljila institucionalno pozorište – Atelje 212, kao i Bitef, kao manifestaciju savremenih pozorišnih tokova.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde