Amira Medunjanin u Sava centru sa gudačima 18. marta

0
94

Sarajka koja je punila Sava centar tri puta do sada, vraća se u prestižnu beogradsku dvoranu u martu.

amira Medunjanin foto edvin kalic
Foto: Edvin Kalić

Pevačica Amira Medunjanin održaće 18. marta 2018. godine koncert u beogradskom Sava centru, gde će joj se pridružiti ugledni gudački ansambl Zagrebački solisti.
– Verujem da će ovaj koncert biti totalno drugačiji od prethodnog u Sava centru. Pridružiće nam se Zagrebački solisti i sigurna sam da nas očekuje lepo druženje. Nekako sam navikla da se beogradskoj publici predstavim sa nečim novim i ne bi valjalo da menjam tradiciju – kaže Amira Medunjanin.

Album „Damar“ Amire Medunjanin među 40 najboljih na svetu u ovoj godini

Svetski priznata pevačica sevdalinka i balkanskih tradicionala pre nekoliko godina nastupila je sa Zagrebačkim solistima na jednom zajedničkom koncertu, što opisuje kao “neverovatno iskustvo”.

amira Medunjanin foto edvin kalic
Foto: Edvin Kalić

– Bila sam impresionirana njihovim sviranjem i verovala sam da možemo nešto lepo zajedno uraditi. Radi se zaista o vrhunskim umetnicima koji žive muziku i meni je velika čast što možemo ponovno deliti pozornicu. Imamo pripremljen dvosatni program sa Solistima, sa kojima smo imali samo jedan nastup pre i od tada se rodilo puno novih ideja, koje moramo razraditi – kaže bosanska Bili Holidej, kakoje mnogi nazivaju.

Božo Vrećo: Magija anđeoskog glasa u Sava centru

Sarajka je punila Sava centar tri puta do sada. Poslednji put u decembru 2016. godine. U martu se vraća u prestižnu beogradsku dvoranu i sa pijanistom Bojanom Zulfikarpašićem, gitaristom Ante Gelom i kontrabasistom Zvonimirom Šestakom.
– Sretna sam što ćemo opet svi biti na jednom mestu i nadam se da će se Beograđanima svideti nastup. A ako nešto bude nedostajalo, možemo se popraviti na druženju nakon koncerta, kao i uvek – obećava Amira.

Hadžimanov i Zulfikarpašić ponovo zajedno na Kolarcu

Ulaznice za koncert Amire Medunjanin biće u prodaji od sutra i koštaće 1.300, 1.700, 2.000 i 2.300 dinara preko mreže Eventim, kao i na blagajni Sava centra.
– Da se malo našalim. Pre neki dan mi je prijatelj čestitao Novu godinu sledećim rečima: “Želim ti puno zdravlja, muzike, ćevapa…” znajući da sam nepokolebljiv gurman. A sad kad je reč o željama u narednoj godini, jedva čekam da u Beogradu ponovno odem na puretinu s mlincima i Pavlovu tortu, pa onda pravo na koncert u Sava centar. Svim dragim prijateljima u Novoj godini pre svega želim dobro zdravlje i sreću, i puno, puno lepih trenutaka. I da nastavimo naše druženje uz muziku još mnogo, mnogo godina – rekla je Amira o željama za 2018. godinu.

Inače, njen aktuelni i mnogo hvaljeni album “Damar” ušao među 40 najboljih albuma u 2017. godini prema Transglobal World Music Chart.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde