Kuća bez krova: Mile Kekin 4. aprila u Domu omladine Beograda

0
40

Kantautor Mile Kekin uskoro će se družiti sa beogradskom publikom.

Kuća bez krova: Mile Kekin 4. aprila u Beogradu

Koncertom 4. aprila (21h) u dvorani “Amerikana” Doma omladine Beograda, on će promovisati svoj novi samostalni album “Kuća bez krova”. Sa ovog izdanja su singlovi i spotovi “Reno 4”; “Atlas”; “Takav par”; “Atlantida”; i “Samo moja “.

Arsenal Fest 09: “Hladno pivo” 21. juna, a dan ranije solo nastup Mileta Kekina

– Jedva čekam da dokažem da te pjesme još ljepše zvuče uživo. Sa sviračima koji su me pratili na “Kući bez krova”, sviram pjesme sa tog albuma, kao i sa prošlog “U dva oka” (2001) – najavljuje Mile.

Kuća bez krova: Mile Kekin 4. aprila u Beogradu

Izdavač albuma “Kuća bez krova” je Menart, a producent Denis Mujadžić Deniken. Na albumu je 10 pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama. One se žanrovski razlikuju od materijala koji Kekin inače izvodi na koncertima svog matičnog pank rok benda “Hladno pivo”.

Mile Kekin ima novi spot – “Takav par”

– Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne ladice u drugu, ali svaki čovjek, pa i mi muzikanti, ima potrebu izaći iz ustaljenih šema. Osim toga u bendu se radi uvijek o kompromisu ukusa a ovdje je sve bilo po mome. Na “Kući bez krova” sam jako pazio da budem doslijedan prvobitnoj ideji da napravim američki široki album ceste i, naravno, da zvuči drugačije od “Hladnog piva” inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego “hladnopivovske” – objašnjava Mile.

Album “Kuća bez krova” Mile je zamislio kao svirani film sa 10 scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.

Mile Kekin: Prvi auto koji je samo tvoj, simbol je prave slobode
Kuća bez krova: Mile Kekin 4. aprila u Beogradu

– Počinje naslovnom “Kućom bez krova” u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom “Atlantida”, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pjesmi gostuje Bajaga, koji kaže da je u njoj osjetio nešto dobronamjerno, primjereno i pozitivno. Želja mi je da takve emocije stignu i do publike – ističe Mile.

Članovi Miletovog benda na beogradskom koncertu biće: Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali; Marko Bregant – gitare i prateći vokali; Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali; i Neven Jurić – bas gitara i prateći vokali.

“Atlantida” – Mile Kekin snimio duet sa Bajagom

Ulaznica u pretprodaji košta 800 dinara, počev od 14. februara do 1. marta na blagajni DOB-a, odnosno preko www.tickets.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde