No Sleep Festival 2019: Amelie Lens predvodi prvi talas izvođača

0
57

No Sleep Festival održaće se ove godine 8. i 9. novembra u Velikom Hangaru Luke Beograd. Beograđane očekuje besani vikend!

No Sleep Festival 2019: Amelie Lens predvodi prvi talas izvođača

Nakon što je ove godine imala čast da zatvori ceo Exit, ali i nekoliko najvećih elektronskih festivala na planeti, belgijska superzvezda Amelie Lens nastupiće u petak, 8. novembra, na ovogodišnjem No Sleep Festivalu. Ona predvodi prvi talas izvođača koje su organizatori najavili.

Okružena timom prijatelja koji sežu sve do srednje škole, i sa puno energije u svemu što radi, uz krajnje iskren pristup publici i konstantno usavršavanje, Amelie Lens je od svog prvog nastupa na ovim prostorima, na No Sleep bini Sea Dance festivala 2017, izrasla u jednu od nekoliko najvećih elektronskih zvezda današnjice. U okviru ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa imaće i sopstveni festival. A, na centralno mesto u svom programu upisali su je i festivali poput Sonara, Time Warpa, Movementa…

No Sleep Festival: Zahvalna sam što se Exit ne održava u Beogradu

Iako je doživela strelovit uspeh u protekle dve godine, DJ karijeru je započela još pre pune decenije. Nastupala je uz celonoćne setove kao rezident u belgijskom klubu “Labyrinth”. Danas gostuje u najvećim metropolama, od najčuvenijeg londonskog kluba “fabric” pa do čak četiri kompletno rasprodata nastupa u Rimu u jednoj godini. Nedavno je veliki Carl Cox pozvao publiku tokom svog nastupa da skandiraju njeno ime zajedno sa njim. Pored Exita, Amelie je zatvorila još i holandski Awakenings; italijanski Kappa Futur; dok je prenos njenog fantastičnog nastupa ispred briselskog Atomijuma bio jedan od najgledanijih u istoriji popularnog Cercle serijala.

25.000 ljudi iz preko 30 zemalja na prvom Exitovom No Sleep Festivalu u Beogradu

Na spektakularnoj produkciji koju će Exit tim prikazati na glavnoj festivalskoj lokaciji, u Velikom Hangaru Luke Beograd, u petak će joj se pridružiti i trenutno najpopularniji rezident famoznog berlinskog kluba “Berghain” i zvezda u strelovitom uspunu – Max Kobosil. Sa njima u Srbiju prvi put stiže i produkcijski duo “Joyhauser”. Njihova izdanja danas odjekuju sa najvećih pozornica sveta, baš kao i Farrago, zvezda izdavačke kuće “Lenske”, kako prijatelji zovu Amelie. Domaću podršku pružiće im beogradska zvezda u usponu Sugar Lobby. Inače, gigantski hangar se nalazi u industrijskom okruženju rečne luke tik pored Dunava, udaljenom na svega 1,5km od Trga Republike.

No Sleep festival (drugi dan): Nina Kraviz i Dax J doveli atmosferu do usijanja
No Sleep Festival 2019: Amelie Lens predvodi prvi talas izvođača

Prošle godine, Beograd je ugostio novi No Sleep Festival u produkciji Exit tima. Tokom tri noći i četiri dana na 12 festivalskih lokacija u danonoćnom programu, okupio je lane neke od najtraženijih svetskih izvođača u kombinaciji sa herojima underground scene i zvezdama čije vreme tek dolazi. Nastupali su Fatboy Slim; Nina Kraviz; Cassius; Lee Burridge; Dax J; DJ Tennis; Olof Dreijer; I Hate Models; Molly; Marcel Fengler; Francois X; Randomer… dok je široka domaća i regionalna selekcija obuhvatila neke od ključnih aktera kao što su Marko Nastić; Dejan Milićević; MKDSL; Peppe; DJ Jock; Filip Xavi; Vladimir Aćić; Sonja Sajzor; Monosaccharide… Paralelno sa festivalom, održala se i prva No Sleep konferencija. Na njoj su Philippe Zdar, DJ Tennis, Dax J, Olof Dreijer i brojni drugi, govorili na panelima o aktuelnim temama današnje elektronske, ali i svetske muzičke scene.

Fatboy Slim uz rejv spektakl otvorio No Sleep Festival

Muzička platforma No Sleep koju je Exit kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda “Guarana”, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svetske elektronske i klupske scene. Zahvaljujući matičnoj No Sleep Novi Sad bini na Exitu, sa kojom je i pokrenuta cela muzička platforma, na jednom mestu svake godine se okupljaju neki od najpoznatijih svetskih klubova (fabric; Concrete; Tresor; Sub Club; Fuse; Arma17; The Bunker New York; Nitsa; Salon des Amateurs; Grelle Forelle), uključujući i ovdašnje klubove (Drugstore; 20/44; Tunnel). U protekle tri godine, Exit je uz No Sleep događaje obišao neke od najvećih metropola (Njujork; London; Moskva; Sao Paulo; Barselona; Rim…). Ove jeseni vraća se u Beograd, po drugi put u festivalskom formatu.

Više o No Sleep Festivalu OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde