Elektropionir: Grupa “Algiers” u Beogradu 11. februara

0
189

Gospel / soul / post-punk atrakcija nastupiće u srpskoj prestonici.

Elektropionir: Grupa "Algiers" u Beogradu 11. februara Foto:  Joe Dilworth
Grupa “Algiers”, Foto: Joe Dilworth

Posle fantastične serije koncerata širom sveta, američko-engleski bend “Algiers” vraća se na Balkan. U ponedeljak, 11. februara, održaće koncert u beogradskom klubu “Elektropionir”(20h).

Elektropionir: Žestoka završnica 2018. i sjajan početak Nove godine

Jednom je neko muziku i posebno koncertno iskustvo gledanja i slušanja grupe “Algiers” opisao kao čudnu fuziju onoga što rade ili su radili Mike Patton, Jon Spencer Blues Explosion i James Brown. A to je samo početak doživljaja onoga što pevač Franklin James Fisher i njegov bend čine već skoro jednu deceniju…

Razne se godine ističu kao početak delovanja ovog kvarteta poreklom iz Atlante. Sami članovi grupe “Algiers” navode da su tek 2012. objavljivanjem prvog singla “Blood” shvatili da je to ono čemu su težili tokom godina muzičkog istraživanja. Ta njihova vizija u potpunosti se uobličila do objavljivanja debi albuma tri godine kasnije. Diskografski prvenac je izašao za jednu od najznačajnijih nezavisnih etiketa danas – “Matador Records”.

Kontakt 2019: Treće izdanje, prošireni koncept, nove lokacije i velike muzičke priče

Spoj gospel vokala i gitarske buke u rasponu od post punka – gde su uvek referenca “Gang of Four” do electropunk i industrial prizvuka kultnih “Suicide”, zaintrigirao je muzičku kritiku koja je po pravilu ostala zatečena originalnošću i visokim kvalitetom koji su već na svom prvom albumu “Algiers” isporučili.

Drugi album je bio podjednako dobar, a “The Underside of Power” razoružao je i najveće skeptike. Dobio je brojne hvalospeve od strane većine uticajnih muzičkih medija (AllMusic; Drowned In Sound; The Quietus; Pitchfork; The Wire…).

Eros Ramacoti 24. septembra 2019. godine u Štark areni

“The Underside of Power” je snimljen u Bristolu. Producent je bio Adrian Utley (Portishead), a ovaj album snažno i beskompromisno govori o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smeštena između Njujorka, Londona i Atlante. Tu stvarnost podjednako diktira Trampova Amerika i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji. Stvarnost kojoj se “Algiers” odlučno suprostavljaju svojim strasnim spojem gospela, soula i post punka.

Andre Riu video-porukom pozdravlja publiku u Srbiji

U bendu “Algiers” su: Franklin James Fisher (vokal); Ryan Mahan (bas gitara); Lee Tesche (gitara); a odnedavno je punopravni član grupe i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i jedan od osnivača grupe “Bloc Party”.

Ulaznice su u prodaji na svim Eventim prodajnim mestima po ceni od 600 dinara.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde