Aleksandra Kovač izvodi “Ne klepeći nanulama”

0
294

Aleksandra Kovač nastavila je svoj serijal “Aleksandra peva narodnu muziku”. Ovog puta izvela je pesma “Ne klepeći nanulama”, koju je proslavio Nedžad Salković.

aleksandra kovač fb– Pesma “Ne klepeći nanulama”, autora Huseina Kurtagića i Ibrahima Dedića, spada u red najlepših pesama pisanih u duhu bosanske sevdalinke. Ovu pesmu je proslavio Nedžad Salković, jedan od najvećih jugoslovenskih i bosansko-hercegovačkih interpretatora sevdalinke. Snimljena je 1982.godine – napisala je pevačica Aleksandra Kovač.

Kad Aleksandra Kovač zapeva narodnjake

Snimak je postavila, kao i sve do sada, na YouTube kanalu RAprodukcije.

Aleksandra Kovač odsvirala i otpevala „Dotak’o sam dno života“ Tome Zdravkovića

Inače, Nedžada Salkovića mnogi su zvali – princ bosanske sevdalinke. A za pesmu „Ne klepeći nanulama“ govorilo se da je njegova „lična karta“.
– Biću neskroman i reći da je to neprevaziđena pesma, koja je ikad snimljena na ovim prostorima. Ako neko misli drugačije, neka to dokaže. Svojevremeno je na Radio Beogradu ubedljivo izabrana za pesmu godine, a na prostorima bivše Jugoslavije proglašena za najbolju numeru decenije. Svi koji smo radili na realizaciji tog albuma, verovali smo da će postati mega hit, ali, priznajem, ne tolikih razmera – izjavio je pre nekoliko godina Salković.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde