Aleksandra Kovač izvela “Ima dana” i objasnila kako je nastala

0
444

Ovonedeljni izbor Aleksandre Kovač je “Ima dana”. Poznatu pesmu je otpevala i odsvirala na klaviru u njenom YouTube serijalu “Aleksandra peva narodnu muziku”

Aleksandra Kovač Ima dana Beogradski glas Ženski glas
Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

– Pesmu “Ima dana” poznati beogradski kafanski pevač Vojkan Tasić čuo je prvi put u kafani “Dva jelena” u Skadarliji i to od jedne dalmatinske klape sa Brača. Nakon toga, Vojkan je od onoga što je zapamtio, pesmu prepravio, napisao novi tekst i pevao je u svom aranžmanu. Međutim, nikada je nije zaštitio i prijavio u društvu za zaštitu autorskih prava, zbog čega se ona danas vodi kao tradicional – objasnila je Aleksandra.

Aleksandra Kovač otpevala „Kad ja pođoh na Bembašu“ i posvetila je Sarajevu

Ona svojom ekspresivnom interpretacijom punom dinamičkih prelaza i finih melodijskih vinjeta, uvlači slušaoce duboko u potresnu priču pesme. Pevačica i kompozororka je dodala:
– Ako imate bebu, slobodno je uspavljujte uz ovu pesmu.

„Mileva i Albert“ Aleksandre Kovač među 30 najboljih na Cimerovom takmičenju

Inače, pored Vojkana Tasića, “Ima dana” su pevali i snimili brojni izvođači, između ostalih i Silvana Armenulić, Zvonko Bogdan, Dubravka Nešović, “Bački medaljoni”.

Aleksandar Tasić i Aleksandra Kovač Beogradski glas Ženski glas
Aleksandar Tasić i Aleksandra zajedno rade u školi pevanja “Beogradski glas”, Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

Aleksandra ovih dana je veoma angažovana oko svoje škole pevanja “Beogradski glas”. Ona je već dobro poznata širom regiona po svom dečjem horu i kvalitetnom radu. A, sada je oformila i ženski hor – “Ženski glas”.

– Drage moje dame, ako želite da postanete deo najbolje ženske ekipe u gradu, i družite se i pevate sa damama koje se međusobno poštuju, bodre i vole, javite se! Razvijamo žensku solidarnost i podršku! Čekamo vas! Ženski hor “Ženski glas” – uputila je preko društvenih mreža poziv članicama.

Aleksandra Kovač izvodi vanvremensku „Sagradiću šajku“

Ovaj ženski hor prima članice svih godišta, zanimanja i nivoa. Kao muzički pedagog i magistar nauke kompozicije, Aleksandra već godinama uspešno radi sa decom i odraslima, ali je od ove školske sezone poželela da i dame dobiju svoj hor i mogućnost da uživaju u muzici i pevanju.

Aleksandra Kovač Ima dana
Foto: Facebook / Aleksandra Kovač

– “Ženki Glas” je prilika za sve dame da se opuste, zaborave na probleme i u prijatnoj i opuštenoj atmosferi, rade na sebi, svom glasu i svom opštem zdravlju. Muzika ima dokazano terapeutsko dejstvo i njom direktno utičemo na poboljšanje raspoloženja i emocionalnog stanja. Moj zadatak je da svakom ko nam se pridruži, pomognem da pronađe svoj unutrašnji glas i koristi muziku za oslobađanje od stresa i negativnih emocija – kaže Aleksandra.

Koncert sastava „Stupovi“ u kripti Hrama svetog Save

– Probe će sa mnom voditi vokalni pedagog i solo pevač Aleksandar Tasić, koji će pomoći damama da što lakše savladaju pravilno disanje i vokalnu tehniku, ali i mladi pevač Ilija Mihailović, koji će nam asistirati, a koga publika dobro zna iz poslednje sezone muzičkog takmičenja X Factor Adria. Repertoar će biti na srpskom jeziku i obuhvataće različite stilove – pop, rok, ali i staru narodnu i starogradsku muziku – dodaje poznata kantautorka.

Svi zainteresovani da se priključe ovom horu sve informacije mogu pronaći na www.beogradskiglas.com.

D. D.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde