Grupa “Disciplin A Kitschme” objavila na duplom vinilu album “Opet.”

0
295

Na promociji povodom izlaska albuma na duplom vinilu “Opet.” benda “Disciplin A Kitschme”, svi obožavaoci fank-rok zvuka imali su priliku da se druže sa beogradskim članovima grupe (Manja, Vul i Koja) i da javno preslušaju album u Mascom Store u Čumićevom sokačetu.

Disciplin A Kitschme foto Mascom OpetAlbum “Opet.” benda “Disciplin A Kitschme” je inače dostupan na svim nosačima zvuka – kao CD, vinil i kao digitalni album za streaming i download. Likovno oblikovanje dvostrukog LP-a potpisuje Koja, a kuriozitet izdanja je da su pesme zbog limitiranog trajanja vinilnih strana stale na dva 180 gramska vinila smeštena u crne papirne kese, što je novitet u domaćoj muzičkoj produkciji.

disciplina kicme foto Mascom– Dugo se čekalo na vinilno izdanje ovog albuma, tako da sam se, kad se konačno to i dogodilo, osetio poput Đepeta u trenutku finalizacije Pinokia. Raspored pesama je prilagođen limitiranom trajanju vinil strana. Napravljena su neka pretumbavanja, pa je zanimljivo čuti album i u tom obliku. Takođe je fino kad CD image postane duplo veći. A, dodatno sam se obradovao unutrašnjim crnim papirnim kesama u kojima su ploče. To je nešto čega ranije nije bilo u vinilnim jugoslovenskim izdanjima. Zvuk je topliji i prirodniji. Verujem da će slušaoci primetiti novu dimenziju pri slušanju albuma – rekao je Dušan Kojić Koja, frotmen grupe “Disciplin A Kitschme”.

“Disciplin A Kitschme” (bend od 1995. godine nastupa pod ovim nazivom) je rok grupa, osnovana krajem 1981. godine. Basista Dušan Kojić Koja je osnovao, neposredno posle raspada novotalasne grupe “Šarlo Akrobata”.

Foto: Mascom Records

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde