“Akustična pusa” na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i “Lačnog Franza”

0
172

Zoran Predin i “Lačni Franz” održaće u Beogradu akustični koncert pod nazivom “Akustični poljubac”.

"Akustična pusa" na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i "Lačnog Franza"

U Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u utorak, 12. februara, njihova specijalna gošća biće Anja Rupel, nekadašnja pevačica popularne grupe “Videoseks” (Videosex).
Predina srpska publika obožava, i njegove svirke u prestonici redovno su rasprodate. Tako će sasvim sigurno biti i na predstojećem nastupu na Kolarcu.

ZORAN PREDIN: Malo sam i Turčin, što je okej
"Akustična pusa" na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i "Lačnog Franza"
“Lačni Franz”, Foto: promo

Cenjeni slovenački muzičar, pesnik i kantautor dolazi u Beograd u pratnji podmlađenog “Lačnog Franza”. A, članovi su Luka Čadež (bubanj); Anej Kočevar (bas); Tine Čas (gitara); i Boštjan Artiček (klavijature). Naravno, na sceni će uz njih biti i specijalna gošća Anja Rupel. Kako sam Predin kaže, “u nju je bilo zaljubljeno bar pola bivše države”.

“Kad padnu mostovi” snimili “Komuna”, Kiki, Tifa, Predin, Zele
"Akustična pusa" na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i "Lačnog Franza"
Anja Rupel, Foto: Facebook / Anja Rupel

“Akustični poljubac” je koncertni program Zoranovih pesama odabranih u duhu praznika (Dana zaljubljenih) od kojih će neke, osim o ljubavi, nežno pevati i o erotici. Predinovi omiljeni žanrovi će se preplitati sa šansonama, gypsy swingom i akustičnim indie rockom u dva sata nežnosti, sete i crnog humora. Povodom predstojećeg koncerta na Kolarcu slovenački kantautor je izjavio:
– Potrudićemo se da zajedno s publikom na koncertu ukrademo sudbini nešto što će zauvijek ostati samo naše.

ZORAN PREDIN: Ne ustručavajte se reći istinu, ma koliko ona bila bolna
"Akustična pusa" na Kolarcu: Anja Rupel specijalna koncerta Zorana Predina i "Lačnog Franza"
“Videosex”, Foto: Printskrin YouTube

Nakon što je pre nekoliko godina ponovno oživeo kutni bend “Lačni Franc”, Predin je napravio pun krug svoje karijere. Pomladivši mariborsku grupu koja je početkom osamdesetih godina prošlog veka obeležila jugoslovenski novi talas, vratio se korenima koji su ga lansirali u muzičku orbitu. I, potvrdio je još jednom svoj status istinskoga “Praslovana”, svestranog muzičara i pesnika koji i s kosom boje srebra puni dvorane širom regiona.

“Lačni Franz” predstavio prvi singl s novog albuma “Akustična pusa”

Umetnik koji svoj stvaralački kredo opisuje kao beskompromisnu potragom za vlastitim putem bez obzira na modu, “ne ustručavajući se reći istinu, ma kakva ona bila”. U 40 godina karijere objavio je jednako toliko albuma, što samostalnih, što u saradnji s drugim muzičarima. Njima je uspešno premostio sve jezične i druge barijere, ne samo na našim prostorima, već i izvan njih.

Inače, ove godine će Predin 40 godina karijere proslaviti gala koncertima i novim albumom “Zoran pjeva Arsena”. Ovo izdanje će biti, njegov jubilarni 40 album.

Ulaznice za februarski koncert se mogu rezervisati i kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni do 1.200; 1.500; i 1.800 dinara.

E. A. / Izvor: Headliner

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde