Akademija 28: Premijera predstave “Matičar” 1. decembra

0
136

Na sceni Akademije 28 biće izvedena nova pozorišna predstava.

Akademija 28: Premijera predstave "Matičar" 1. decembra

Premijera predstave “Matičar” autora Duška Premovića i u režiji Dejana Jankovića, zakazana je za 1. decembar. Uloge tumače naši pozorišni velikani Ljiljana Dragutinović, Feđa Stojanović i Rade Miljanić.

To je topla, komična priča o dvoje ljudi kasnih srednjih godina, koji se sreću slučajno, čekajući matičara. Započinju teme koje ih zbližavaju i njihove male živote ponovo čine smislenim i vrednim.

55. Festival “Joakim Vujić”: Pet nagrada za “Negri ili ljubov ko sočelovekom svojim”

Bisa je neudata i osiromašena brojnim životnim nedaćama. A, Milija je otpušteni pravnik i do skora Beograđanin. Njih dvoje u svom rodnom selu rekapituliraju svoje životne prilike i šanse. Matičar koji završava privatne poslove…

Značajno je napomenuti da se ovim komadom Ljiljana Dragutinović vraća na pozorišnu scenu nakon jedne decenije. Do nedavno, brojni gledaoci su Ljiljanu i Feđu gledali u popularnoj TV seriji “Istine i laži”, gde su glumili bračni par Isidorović, Danu i Iliju, a sada će imati prilike da ih vide i na “daskama koje život znače”.

Ulaznice za premijeru pkomedije “Matičar” biće u prodaji od petka, 15. novembra, na blagajni Akademije 28; svim prodajnim mestima Ticket Visiona; i na njihovoj online platformi.

Zvezdara teatar: Dug aplauz za “Ljubav u Savamali”

AKADEMIJA 28 osnovana je 1991. u okviru poslovnog sistema “Đuro Salaj” AD kao zaseban programski segment orijentisan ka umetnosti i kulturi. Negujući različite oblike umetničkih delatnosti, u Akademiji 28 danas koegzistira nekoliko zasebnih programskih celina u okviru kojih se plasiraju filmski, pozorišni, muzički i likovni sadržaji. Repertoar večernje scene žanrovski je zasnovan na komedijama, obilujući popularnim naslovima i aktuelnim glumačkim imenima.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde