Akademija 28: Milan Gutović u predstavama “Obično veče” i “Ukrađena ličnos'”

0
223

Predstava “Obično veče” koju će Milan Lane Gutović izvesti 28. oktobra u Akademiji 28 je rasprodata! Ali, biće novih izvođenja narednog meseca.

Akademija 28: Milan Gutović u predstavama "Obično veče" i "Ukrađena ličnos'"

U novembru će se Gutović pojaviti u Akademiji 28 sa dve predstave – 13. novembra na programu je “Ukrađena ličnos’”; a 25. novembra “Obično veče”. Predstave počinju u 20h, a ulaznice su u prodaji od četvrtka, 24. oktobra, na prodajnim mestima Ticket Vision; biletarnici Akademije 28; i na online platformi www.tickets.rs

Sterijina “Laža i paralaža” u režiji Juga Radivojevića odigrana 150. put
Akademija 28: Milan Gutović u predstavama "Obično veče" i "Ukrađena ličnos'"

Predstava “Ukrađena ličnos'” je urnebesna komedija. To je prikaz moralne slike praktične, moderne, prilagodljive osobe, kojoj su za postizanje ličnog cilja, uslovi bilo koje vrste neobično laki. Isti ti uslovi koji su njemu laki, za drugu osobu bi bili potpuno neprihvatljivi, jer podrazumevaju poniženje i moralnu propast.

Sa spretnošću i duhom seoske bitange “položare” i “jajare”, potura se po Evropskoj Uniji kao kandidat za predsednika. Nijedan postavljen uslov njemu nije nimalo težak za ispunjenje, jer ništa što nudi njega lično nimalo ne košta. Izdaja je za njega potpuno prihvatljiva, a tu izdaju naziva “saradnjom”.

BDP: “Sumrak bogova” u režiji Jagoša Markovića otvara sezonu

Diktirajući svoju ponudu za funkciju predsednika, otkriva uz sve nakaznosti ponude i deo ličnosti koja ga čini scenski zanimljivom. Sve što izgovori, oboji lakoćom prevare, spretno izvrće realnost i prilagođava je trenutku.
Ipak, ovo je suviše ozbiljan opis za šarmantnu, veselu i šalom i smehom protkanu predstavu.
“Ukrađenu ličnos'” igra Milan Lane Gutović, a tekstove koje govori je sakupio i obradio oslanjajući se na tekst Milenka Vučetića “Barabe”.

Akademija 28: Milan Gutović u predstavama "Obično veče" i "Ukrađena ličnos'"

– Naslov predstave izveden je iz jedne rečenice glavnog lika. On se žali međunarodnoj komisiji i Europskoj uniji, te traži odštetu jer je potpuno ojađen i ukradena mu je ličnost. Na kraju predstave poručuje da su nama svima “ukrađene” ličnosti – rekao je Gutović o predstavi.

Akademija 28: Premijera komedije “Povratak otkačenih”

Kabare “Obično veče” prva je predstava na srpskom jeziku koja je do sada igrana na Brodveju. Obišla je svet, od Moskve do Pekinga, od Sidneja do Njujorka. Na svakom kontinentu pronela je slavu našeg osećanja i smisla za humor. Igrana je u Africi, Aziji, Americi, Australiji, na Novom Zelandu… a verovatno će se igrati i na drugoj planeti, čim je čovek bude naselio.
Ova predstava prirodno je menjala sadržaj i čuvala aktuelnosti do ovih vremena, koja su sama po sebi pogodna za ovu vrstu humora.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde