Aj Cha Festival 2018: Start partijem na rivi, finiš koncertom “Dubioze” na Hajdukovom igralištu

0
65

I ovog leta, drugu godinu zaredom, u Splitu će biti organizovan festival posvećen Dinu Dvornuku. Zamišljen je kao podsetnik na njegovu bezvremensku muziku i brojne saradnje.

Aj Cha Festival 2018: Start partijem na rivi, finiš koncertom "Dubioze" na Hajdukovom igralištuFestival Aj Cha 2018 održaće se na nekoliko atraktivnih gradskih lokacija od 16. do 18. avgusta. Sve počinje 16. avgusta na splitskoj rivi, kada će se održati Veliki Dinov party – “Ritam ludnica”. Reč je o koncertu sa Dinovim hitovima, funk klasicima i najjačim plesnim DJ-om na “najpoznatijoj rivi na svitu”. Nastupiće “Noa & Funkblasters” i DJ Tabu. Dan kasnije, na istoj lokaciji nastupiće “The Babe Barbarella”.

Aj Cha festival: Kralj živi i dalje
Aj Cha Festival 2018: Start partijem na rivi, finiš koncertom "Dubioze" na Hajdukovom igralištu
“Psihomodo pop”, Foto: Promo

Na Aj Cha dolaze i muzičari iz “Psihomodo popa”. Njih sa Dinom povezuje veliko prijateljstvo, a zanimljiva je i anegdota da su Dino i Gobac na jednom tulumu umesto tada male Elle pesmom uspavali – sami sebe. A spavanja zasigurno neće biti 17. avgsuat na Bedemu Cornaro, u samom centru grada, gde će Gobac i ekipa zasvirati u čast Dinu. U godini kada obeležavaju 30. godišnjicu objave svog prvog studijskog albuma “Godina Zmaja” i posle velikog koncerta na zagrebačkoj Šalati, “Psihomodo pop” u Splitu će održati koncert dve godine od poslednjeg nastupa, a splitska će publika uživati u hitovima kao što su “Donna”, “Ja volim samo sebe”, “Frida”, “Sve će biti u redu”… Koncert će biti i svojevrsna posveta Tigranu Kaleboti, Splićaninu, bubnjaru “Psihomodo popa” koji je preminuo u decembru prošle godine.

Dino Dvornik dobio spomenik u Zagrebu

Vrhunac festivala svakako je koncert grupe “Dubioza kolektiv” koji će biti 18. avgusta na staro Hajdukovom igralištu. Obradom Dvornikove pesme “Treba mi zraka” članovi benda sum otvorili vrata ka Aj Cha festivalu.
Aj Cha Festival 2018: Start partijem na rivi, finiš koncertom "Dubioze" na Hajdukovom igralištu– Pesma “Treba mi zraka” napisana je 2003, a autori su Haris Čustović i Dino Dvornik. Nisu je završili zbog Dinine prerane smrti. Haris nam je predložio da završimo pesmu jer bi bilo šteta da se to što je ostalo iza Dina ne objavi. Kada smo čuli demo, bukvalno smo seli i za dva dana završili numeru. U potpunosti smo je preradili i pokušali približiti nekom našem stilu, ali da ipak i ostane u istom ruhu u kojem je napisana. Na prvu nam je zazvučala odlično i jako smo sretni s finalnim rezultatom. Pesmu smo producirali zajedno sa Harisom. Mi se osećamo potpuno ispunjenima jer smo odličnu pesmu oteli od zaborava i na svoj način napravili svoju posvetu Dinu Dvorniku. Jako nam je drago da ćemo nastupiti na Aj Cha festivalu Dinu u čast – ističu iz “Dubioze kolektiva”.

OSTAVIO JE „TRAG U BESKRAJ“: Preminuo Oliver Dragojević
Aj Cha Festival 2018: Start partijem na rivi, finiš koncertom "Dubioze" na Hajdukovom igralištu
Sa prošlogodišnjeg festivala, Foto: Aj Cha festival

Ulaznice za koncerte grupa “Dubioza kolektiv” i “Psihomodo pop” su već u prodaji, dok je ulaz za Veliki Dinov Party slobodan.

E. A. / Izvor: Šibenik In

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde