Poezija uživo: Abdulah Sidran 23. decembra na Kolarcu

0
331

U okviru programskog ciklusa “Poezija uživo”, koji zajedno organizuju “Radio Beograd 2” i Zadužbina “Ilije Milosavljevića Kolarca”, u subotu 23. decembra, nakon dugo vremena, u Beogradu će svoje veče imati poznati bosanskohercegovački pesnik, prozaik i filmski scenarista Abdulah Sidran.

Abdulah Sidran
Foto: Promo

Abdulah Sidran je rođen u Sarajevu 1944. godine. U književnosti se pojavio sredinom sedamdesetih godina. Objavio je 15 knjiga poezije i knjigu autobiografske proze “Otkup sirove kože”. Dobitnik je “Nagrade slobode” francuskog PEN centra, Zmajeve nagrade i Šestoaprilske nagrade grada Sarajeva. Član je Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine. Široj javnosti Abdulah Sidran je najpoznatiji kao autor scenarija za filmove Emira Kusturice “Otac na službenom putu” i “Sjećaš li se Doli Bel”.

MILAN KARADŽIĆ: Humor na Balkanu je hrabar, nije ulizički

U programskom ciklusu “Poezija uživo”, koji se održava prvi put ove godine, istaknuti pesnici jednom mesečno, subotom uveče, govore svoje stihove u sali Kolarčeve zadužbine, uz direktan prenos na Radio Beogradu 2.

Čast da otvori seriju ovih večeri pripala je u oktobru Matiji Bećkoviću. Sidran je prvi pesnik iz regiona koji će nastupiti u programu “Poezija uživo”. Tokom večeri na “Kolarcu” Sidran će govoriti svoje stihove i razgovarati sa posetiocima.

Emiru Kusturici nagrada „Živojin Žika Pavlović“

Posle Sidrana svoje večeri u ciklusu “Poezija uživo”, uz direktan prenos na Radio Beogradu 2, imaće Milena Marković, pa Ljubomir Simović i drugi poznati srpski pesnici. Ciklus se završava u maju programom na kome će svoje stihove govoriti Milovan Danojlić.

Ulaz na program “Poezija uživo” je slobodan, ali uz obaveznu ulaznicu koja se može dobiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde