9. Bedem Fest od 3. do 5. avgusta, i Anica Dobra gost u Nikšiću

0
160

Bedem Fest je objavio koncept koji će obeležiti deveto izdanje festivala na nikšićkoj Tvrđavi. Pod sloganom “Tvoj grad” manifestacija će obradovati sve posetioce potpuno drugačijim programom za ovu godinu. Kako organizatori najavljuju – napravljen je prostor i za neočekivane i nesvakidašnje bendove!

bedemfest17 (1)
Foto: Miloš Zvicer

Poznati su već neki od izvođača, pa će tako u Nikšiću od 3. do 5. avgusta nastupiti “Beogradski sindikat”, “Električni orgazam”, “Repetitor”, Zorica Kondža, Massimo Savić… A stiže i Anica Dobra!
– “Svečane bele košulje”… Ogromna je čast i izuzetno zadovoljstvo imati jedno ovakvo ime na festivalu! Anica Dobra na 9. Bedem Festu! – najavili su organizatori festivala dolazak proslavljene glumice.

Zlatna priča 8. Bedem Festa na nikšićkoj Tvrđavi

 bedem fest i anica dobra stiže u nikšić– Devet godina (g)raditi i, pre svega, verovati u ono što radiš, inspirisan dobrom i za dobro svih, stvarno je sjajna stvar. Lista izvođača 9. Bedem Festa otvara se sa kultnim bendom, “Beogradski sindikat”, kome će to biti jedini i ekskluzivni nastup u Crnoj Gori! Uvereni smo da će nadahnuta energija koja prati nastupe ove grupe spojiti nespojivo i učiniti da Nikšić i Crna Gora budu ponosni na Bedem Fest. I, čitav naš trud i rad! Bedem Fest je i stekao reputaciju upravo zahvaljujući svojoj dugoročnoj viziji, hrabrosti, inventivnosti i autentičnosti po kojoj je prepoznat i kao regionalni i internacionalni festival – naveo je Petar Šundić, direktor festivala.

„Sada“, novi album Massima Savića

bedem festKao posebnu važnost Bedem Festa, organizatori ističu da je reč o pioniru i začetniku oživljavanja života na drevnim zidinama starog grada. I to u vreme kada to niko nije ni verovao niti sagledao o kakvom se tu potencijalu zapravo radi. Festival je pokrenuo čitavu lavinu pozitivnih emocija i promena zasnovanih na entuzijazmu, avanturizmu, volonterizmu i postepenom uključivanju čitave zajednice, saradnika i partnera. A, bez kojih ne bi ni bilo ovog događaja.

zorica kondža bedem fest i anica dobra stiže u nikšić– Ovogodišnja poruka festivala je slogan “Tvoj grad”, što je i koncept, zasnivanje na misiji da se svima, a naročito mladim ljudima, ulije nada da ostanu u svom gradu i da upravo u njemu traže sreću za sebe i onoga pored sebe. Jer, samo treba verovati i raditi na sebi, inspirisan gradom u kome živiš i za koji se boriš! – rekao je Šundić.

Ovacije i aplauzi: „Korešpodenti“ oduševili publiku na premijeri

bedem festNa Bedem Festu 2018 nastupiće mistični, inspirativni i sve popularniji eksperimentalni sastav “Nipplepeople”. I njima će takođe ovo biti jedini i ekskluzivni nastup u Crnoj Gori u ovoj godini.
– Naša je namera da nastavimo dobru tradiciju da različite generacije posetilaca nađu svoje mesto na Bedem festu. U tom smislu smo, uvažavajući činjenicu da je reč o jako interesantnom i jako “rastućem” muzičkom sastavu, odlučili da ih uvrstimo na ovogodišnju listu izvođača. Uvereni smo da će se to pokazati kao pravi potez, na radost brojnih poštovalaca ovog mističnog benda – kažu iz tima Bedem festa.

TV drama „Paviljoni“ sa Mirom Banjac, Anicom Dobrom, Ljubivojem Tadićem…

 bedem fest i anica dobra stiže u nikšićOrganizatori su najavili grupu “Repetitor” rečima: “Posebni, originalni i energični! Njihov prvi festivalski nastup u Crnoj Gori!” A, za kultni “Električni orgazam” kratko su rekli: “Stara škola rock’n’rolla! Predvodnici novog talasa, sa ponosom!”

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde