Špancirfest: Ulični muzičari, performere i Masimo, Šerbedžija, Vreća…

0
125

U Varaždinu se od 18. do 27. avgusta održava 19. Špancirfest. Ovaj festival je turistička atrakcija grada, a ove godine među muzičkim izvođačima su i Masimo Savić, Božo Vreća, Rade Šerbedžija, Marko Louis, Natali Dizdar…

špancirfestOvogodišnji Špancirfest donosi više od 400 različitih sadržaja: koncerata, performansa, kreativnih radionica, predstava, uličnih nastupa i izložbi uz bogatu gastronomsku, kao i prodajno-izložbenu ponudu na 35 hektara jezgre Varaždina. Cela pešačka zona grada, njegove ulice, trgovi, parkovi i perivoji pretvoriće se u veliku pozornicu na otvorenome. A, pojedini delovi programa će se sadržajno i terminski nadopunjavati, kako bi posetioci mogli da učestvuju u što većem broju sadržaja.

Koncerti će se održavati na četiri pozornice – Kraljevska zona, vila Bedeković, Trg Miljenka Stančića i Trg kralja Tomislava (Korzo). Besplatni su koncerti na festivali, a jedino će se naplaćivati ulaznice u vili Bedeković. Tu nastupaju Massimo Savić, Rade Šerbedžija, Božo Vrećo, klape Maslina i Contra, a capella Voca People iz Izraela… A, biće i pozorišnih predstava i stand-up komičara.

Odabran domaći muzički program Gradić festa

špancirfestPopularna Kraljevska zona ove godine imaće program od jutra. Osim koncerata varaždinskih bandova, tu će svirati grupe “Kojoti” i “Vatra”. Na Stančićevom trgu sviraće i pevati Marko Louis, Nikola Marjanović, “Grette” i drugi, a na Korzou “Songkillers”, Natali Dizdar, “Soul sisters”, kao i di-džejevi.

Božo Vrećo objavio spot za pesmu „Elma“

špancirfestUlični program duša je Špancirfesta. U 2017. će se na ulicama i trgovima odigrati šezdesetak programa nekih od najzanimljivijih uličnih umetnika iz Italije, Austrije, Nemačke, Francuske, Španije, Velike Britanije i Amerike. Biće tu uličnih muzičara i ostalih performera, koji svoju umetnost predstavljaju u kontaktu sa publikom. Za muziku na ulici pobrinuće se mladi, talentovani izvođači odabrani kao Heroji ulica Špancirfesta. Kao i uvek, posebne lokacije rezervirane su za jam-sessione.

Kad Maja i Marko Louis naprave spot mami za rođendan

špancirfest

Na Kapucinskom trgu je postavljena atrakcija Arcchitects of Air. Radi se o kupolama visokim do 10 metara, ukupne površine 1.400 kvadratnih metara, sa mnoštvom tunela. Sve to zahvaljujući svetlosnim efektima posetiocima pruža nesvakidašnji doživljaj istraživanja lavirinta.

Masimo Savić za rođendan počastio fanove novim spotom

Neće nedostajati ni izlagača hrane, dok su zanatlije dobili svoju ulicu u kojoj će nuditi svoje proizvode i usluge.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde