8. BUDI: Ono što te čini srećnim! Konkurs otvoren do 20. aprila

0
54

Bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI je međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera staromodnih institucija, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

8. BUDI: Ono što te čini srećnim! Konkurs otvoren do 20. aprila

8. BUDI je izabrao temu za ovu godinu – Ono što te čini srećnim!
– Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI poziva sve obrazovne i kulturne institucije, organizacije i decu do 15 godina da pošalju svoje radove i pokažu nam šta ih čini srećnim. Konkurs je otvoren do 20. aprila 2019. BUDI organizuju Kulturni centar Pančeva i UG BUDI – najavljuju organizatori.

7. BUDI: Bogat, zabavan i uzbudljiv program – izložbe, promocije, radionice…

Ove godine gost-domaćin je Ambasada Izraela, zemlja kreativne inspiracije. Savremeno stvaralaštvo za decu u Izraelu je puno mašte, igre i zabave. Deca se odgajaju da budu samostalna i da sama biraju aktivnosti, kao i da organizuju vreme prema svojim potrebama. Izraelci veruju da je deci neophodna sloboda kako bi razvila svoje veštine.
– Balagan, kreativni haos, pojam koji koriste, inspirisao nas je da izaberemo temu za ovu godinu – Ono što te čini srećnim! Pridružite nam se u otkrivanju drugih zemalja i kultura, građenju prijateljstava i uživanju u igri! – nalazi se u saopštenju predstojeće manifestacije u Pančevu.

“Kišni glistac”, knjiga za decu Andrije Miloševića
8. budi

Konkurs za decu do 15 godina ima nekoliko kategorija:
Vizuelna umetnost/Ilustracija: Srećni trenuci (pas koji maše repom; zrak sunca; osmeh; topao zagrljaj…) Ilustruj ono što tebe čini srećnim.
Vizuelna umetnost/Maketa: Sreću čine male stvari (tvoja soba za inspiraciju); Napravi model, panoramu, dioramu ili cilindričnu maketu sobe iz tvojih snova.
Vizuelna umetnost/Dizajn: Leti, leti, leti, leteće vozilo! Dizajniraj ekološko vozilo koje će se brinuti o prirodi i odvesti te u pravcu ispunjenja tvojih snova.
Pozorište: Priprema, POZORište, sad! Osmisli i snimi pozorišnu predstavu; plesnu tačku; ili performans (u trajanju od maksimum 20 minuta); Postavi snimak na YouTube i pošalji nam link. (Konkurs je otvoren za individualce, neformalne grupe, dramske školske sekcije i dramske studije. Odabrane predstave i performansi biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala)
Književnost: BUDI Reč. Napiši nam pesmu, bajku, strip ili priču.- Muzika: Muzička kutija. Pošalji nam snimak svoje autorske muzike, svog benda, hora, plesne grupe… (Konkurs je otvoren za svu talentovanu decu. Odabrani izvođači biće uvršteni u glavni program 8. BUDI festivala).
Ekologija/Inovacija/Eksperiment: BUDI Kreativac. Osmisli naučno-fantastični eksperiment ili izum, i pošalji nam njegov crtež/video/maketu.

Svi konkursi su otvoreni do 20. aprila 2019. godine. Autorski i/ili grupni radovi mogu se dostavljati poštom ili lično na adresu: Kulturni centar Pančeva, Vojvode Živojina Mišića 4, 26.000 Pančevo, Srbija; ili elektronskom poštom na adresu: budikonkurs@gmail.com, sa naznakom: “Za 8. BUDI konkurs”.
Uz svaki rad neophodno je dostaviti: ime i prezime autora; godinu rođenja; naziv škole ili organizacije; poštansku i e-mail adresu; kao i kontakt telefon.

Crtani film “Petar Pan i Magična knjiga Nedođije” od 27. decembra u bioskopima

Autor/ka i/ili podnosilac prijave na Konkurs 8. BUDI može učestvovati s više radova i u okviru različitih konkursa. Radovi moraju biti propisno upakovani i zaštićeni ukoliko su lomljivi. Ne smeju se savijati ili uramljivati. Oštećene ili neuredno realizovane radove žiri neće uzimati u obzir prilikom nagrađivanja, niti izlagati publici. Radovi se ne vraćaju! Učešćem na Konkursu autori su saglasni da se njihovi radovi mogu reprodukovati i koristiti za promociju festivala.

O kvalitetu radova odlučivaće stručni žiri, a najbolji radovi biće uvršteni u zvaničnu selekciju 8. Međunarodnog bijenala umetničkog dečjeg izraza. Dodela nagrada i priznanja učesnicima i mentorima biće upriličena na specijalnoj svečanosti tokom BUDI festivala, koji će biti održan od 15. maja do 15. juna u Pančevu.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde