“7 nota 100 života” – Maks Juričić posvetio pesmu Vladi Divljanu

0
100

Gitarista Mladen Maks Juričić bio je jedan od najbližih muzičkih saradnika Vlade Divljana (1958-2015) u njegovim poslednjim godinama stvaralaštva.

"7 nota 100 života" - Maks Juričić posvetio pesmu Vladi Divljanu
Mladen Maks Juričić, Foto: Promo/Menart

Maks je sa svojim novim bendom “Plesač sporog Stepa” objavio singl “7 nota 100 života”. Njime odaje počast svom prijatelju, saopštio je “Menart”.
Od “Azre” i “Filma” preko “Le Cineme”, “Vještica” i “Šo!Mazgoon” Juričić je stigao do “Ljetno kino big banda”. Divljana je upoznao krajem 1980. na Omladinskom festivalu u Subotici. A, ne znajući da je tada počeo “novi talas” i da će bendovi u kojima su svirali obeležiti to vreme.

Veče puno emocija: Premijerno prikazan film “Nebeska tema”
"7 nota 100 života" - Maks Juričić posvetio pesmu Vladi Divljanu
Vlada Divljan i Maks Juričić, Foto: Promo/Menart

Više od 30 godina kasnije, promenivši nekoliko kontinenata, “talasa”, bendova i država, nastavili su saradnju. Ona je ostala zabeležena na EP “4 godišnja doba” i koncertnom albumu “Live@Tvornica” (Aquarius records).

– Vlada nas je ostavio pre pet godina, u trenutku kad smo zajedno sa bendom “Ljetno kino” snimili jednu od njegovih najlepših pesama “Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pesme obukli u novo odelo. Svakog proleća se okupe prijatelji u njegovu čast, prošle godne uz premijeru filma “Nebeska tema”, a pre toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. “7 nota 100 života” je moj mali doprinos i velika želja da saradnju sa Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama! – rekao je Maks.

Na rođendan Vlade Divljan reizdanje albuma “Lutka koja kaže ne”

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, autor i svih spotova za EP “4 godišnja doba” Vlade Divljana i “Ljetnog kina”.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde