Koncerti na Zidiću: Sedmu sezonu otvaraju Inspektor i Peter Zirbs

0
24
Koncerti na Zidiću: Sedmu sezonu otvaraju Inspektor i Peter Zirbs

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih programa svih generacija. I ovog leta biće tu malo umetničko žarište na otvorenom, mesto susreta, druženja i uživanja.

Nova, sedma sezona počeće na Svetski Dan muzike. Iz Doma omladine Beograda kažu da će nastaviti da otkrivaju nove bendove, kao i da predstavljaju stare znance sa muzičke scene. Za početak su najavili dva uzbudljiva DJ seta, koja će publiku na najbolji mogući način pripremiti za dugo očekivano leto. U petak, 21. juna, na Platou Milana Mladenovića od 20h nastupiće Inspektor, član proslavljenog beogradskog hip hop kolektiva “Vatra”. A, u subotu, 22. juna, iz Austrije stiže Peter Zirbs, jedan je od ključnih autora na tamošnjoj elektro sceni. On će na Zidiću predstaviti svoj solo album “What if we don’t exist?”.

Arsenal fest 09: Besplatni prateći program – koncerti, promocije, izložba…

Inspektor je već osam godina organizuje najbolje žurke ovog žanra u beogradskim klubovima. Njegov repertoar obuhvata rap, trap, r’n’b, grime, afrobeat i dancehall, i sve srodne stilove omiljene kod beogradske, pa i svetske omladine. Nametnuo se kao jedan od najboljih party-makera na sceni. Samim tim je idealna muzička pojava za uspostavljanje dobrog raspoloženja na samom početku Koncerata na Zidiću 2019.

Belef 2019 pod sloganom “Doleti” od 21. juna do 7. jula

Peter Zirbs je multiinstrumentalista i muzički producent. Jedan je od ključnih autora na čuvenoj rejv i tehno sceni Beča još od devedesetih godina prošlog veka. Objavljivao je pod nekoliko pseudonima i za različite ektikete, a radom u domenu elektronske muzike sa svojim kolektivom konsorten™ ostvario je veliki uspeh ne samo u Austriji, već i širom Zapadne Evrope. Producirao je albume za brojne kolege i komponovao je muziku za nekoliko umetničkih filmova. Jedan je od pionira u eksperimentisanju sa analognim sintizajzerima. U svom stvaralaštvu uspešno je brisao žanrovske granice i postao prepoznatljiv po svojoj energičnoj i “sirovoj” produkciji. Posle dve decenije aktivnog prisustva na sceni, 2018. konačno objavljuje solo album “What if we don’t exist?” (Fabrique Records), koji je dobio izuzetne kritike. U dinamičnom DJ setu na Zidiću predstaviće svoje prvo izdanje, u kojem majstorski i na jedinstven način spaja elektroniku, minimalizam, eksperimentalnu i avangardnu muziku.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde