7. Cirkobalkana: Festival savremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

0
67

Luka Beograd biće mesto održavanja sedmog izdanja festivala, koje će biti od 20. do 28. septembra.

7. Cirkobalkana: Festival savremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

Ove godine Festival savremenog cirkusa predstavlja sinergiju Cirkobalkane, Bitef festivala, Francuskog Instituta i jedne od trenutno najinovativnijih francuskih cirkuskih trupa “Un Loup pour l’homme” i njihovog projekta “Ride&Camp”.
– Sa željom da produbimo saradnju i razmenu umetničkih praksi domaće, regionalne i evropske savremene cirkuske scene, koncept ovogodišnjeg festivala stavlja u fokus različitosti kreativnih procesa u skladu sa umetničkom kulturom i okruženjem u kojem se stvaraju cirkuske predstave. Tako odabir umetničkih radova prikazuje trenutni diverzitet cirkuskog promišljanja umetnika iz regiona, ali i šire evropske cirkuske scene koji se ogleda u angažovanosti, eksperimentu, političnosti, ali i odnosu prema publici – navode organizatori.

Lutkarski mjuzikl sa elementima cirkusa: Premijera predstave “Knjiga o džungli”
7. Cirkobalkana: Festival savremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

Tokom devet dana programa u osmišljenom privremenom umetničkom prostoru u centru Beograda i postavljanjem cirkuskog šatora, na festivalu će biti prikazano sedam predstava; tri masterklasa za profesionalno usavršavanje; prezentacija zajedničkog rezidencijalnog programa mladih umetnika iz regiona i Francuske; koncerti; performansi; i okrugli stolovi. Biće to svojstveni eksperiment umetnika i umetničke cirkuske zajednice.
Organizator programa je Cirkusfera, a urednici programa su: Milan Manić; Jadranka Žinić Mijatović; Vladana Manić; Nikola Mijatović. Festival podržavaju Francuski institut; Teatroskop; Ministarstvo Republike Srbije.

PROGRAM

20.09. Malinada Kolektiv: (NE)POVEZANE – (UN)CONNECTED (Hr/Srb);
21.09. Cirkobalkana: HAOS KABARE (Hr/Srb);
24.09. RANDOM (Španija);
25.09. Un Loup pour l’ home: RARE BIRDS (Francuska);
26.09. Prezentacija završnog rada polaznika Erasmus+ projekta Circle of creativity;
27.09. Laura Murphy: CONTRA (Velika Britanija);
28.09. Un Loup pour l’homme: FACE NORD (Francuska);

Više o programu festivala OVDE.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde