7. BIF: Probudi Irca u sebi i osvoji vredne nagrade

0
94

Sedmi Beogradski irski festival (BIF) držaće se od 9. do 17. marta.

BIF 2019 sedmi beogradski irski festival

U susret ove uzbudljive manifestacije organizatori su pokrenuli zanimljivu nagradnu igru pod nazivom “Probudi Irca u sebi”.
– Potrebno je napraviti kratki video snimak vaših priprema za Beogradski irski festival, ili radeći nešto “irsko” u Srbiji. Na primer, kako sa prijateljima pijete pivo, gledate ragbi, plešete ili pevate uz irsku muziku. Zatim, kako pričate irski, čitate Beketa, Džojsa ili nešto što pokazuje vašu “zelenu” stranu. Da biste učestvovali u nagradnoj igri, postavite video na svoj Facebook ili Instagram profil, i tagujete ga heštegom #bifvideo2019. Budite kreativni i nemojte da zaboravite nešto zeleno! – poručuju organizatori.

Sedmi Beogradski irski festival od 9. do 17. marta

Najautentičniji video snimci biće izglasani i objavljeni 6. marta. Dobitnike očekuju vredne nagrade, kao što su Go Pro kamera koju poklanja Comtrade; romantični vikend za dvoje u Smokvici; i ulaznice za festivalske programe. Konkurs možete pratiti na FB strani i Instagram profilu BIF-a.

7. BIF: Probudi Irca u sebi i osvoji vredne nagrade

Slogan ovogodišnjeg BIF-a je “Springtime in Belgrade!”. Tokom devet dana na više lokacija u Beogradu biće predstavljeni neki od najzanimljivijih segmenata irske kulture, uključujući najznačajnija i najnovija filmska ostvarenja, atraktivne izložbe, književne večeri, radionice i druge zanimljive kulturne događaje.

7. BIF: Digitalne simulacije, street art, izložbe i radionice

Filmski program predstaviće neke od najrelevantnijih filmskih ostvarenja iz Irske. Između ostalih biće prikazani i neki od najznačajnijih filmova Lenija Abrahmsona (Lenny Abrahamson), reditelja filma “Soba” nominovanog za Oskara 2016. godine. ,
Abrahmson će biti i specijalni gost 7. BIF-a. Inače, Bri Larson (Brie Larson) je za glavnu ulogu u ovom ostvarenju osvojila Oskara, kao i Zlatni globus, i BAFTA nagradu.
Pored igranih i dokumentarnih filmova, festival će posebnu pažnju ove godine posvetiti animiranim filmovima za decu i odrasle.

DABLIN: Grad kulture i piva
BIF 2019 sedmi beogradski irski festival
Leni Abrahmson biće gost 7. BIF-a, Foto: Molly Keane

U okviru programa Vizuelne umetnosti, čuveni strit-art umetnik Džejms Erli (James Early) oslikaće mural / strit-art instalaciju u centru Beograda. Publika će imati priliku i da vidi neverovatne digitalne skulpture prestižnog irskog umetnika Džona Gerarda (John Gerrard).

Prvi put ove godine, oslanjajući se na uspeh Beogradskog irskog festivala, u saradnji sa Ambasadom Irske biće održana jednodnevna Digitalna konferencija. Fokus je kreativna digitalna industrija u Srbiji i Irskoj i mogućnosti da kompanije investiraju u Srbiju.

Zeleni Dablin – Crna bara

Festival će se ove godine osvrnuti i na irsku književnost. Očekuje se i uzbudljiv muzički program. Glavni grad će se i ove godine, zahvaljujući Beogradskom Irskom Festivalu, pridružiti svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik Dan Svetog Patrika. Tako će nekoliko gradskih lokacija, uključujući Most na Adi, biti osvetljeno irsko-zelenim svetlom.

Beogradski Irski Festival organizuje irski novinar sa srpskom adresom Jas Kaminski u saradnji i uz podršku institucija i partnera: Ambasada Republike Irske u Atini; Irish Film International; Culture Ireland; delegacija Evropske Unije; EU Info centar; Grad Beograd; CRH; BPI; Agri Business Partner; Comtrade; Jameson; Guinness (Carlsberg, Serbia); Turistička organizacija Beograda; Jugoslovenska Kinoteka; Irish Honorary Consulate (Srbija); i druge kulturne institucije i partneri.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde