66. Pula Film Festival: Takmiče se i “Teret”, “Šavovi” i “Reži”, na zatvaranju film o Oliveru

0
102

Pula Film Festival (PFF) održaće se od 13. do 21. jula, a njegovo 66. izdanje biće u znaku biografija istorijskih ličnosti o kojima su snimljeni igrani filmovi.

66. Pula Film Festival: Takmiče se i "Teret", "Šavovi" i "Reži", na zatvaranju film o Oliveru

U takmičarskom programu Manjinskih koprodukcija 66. Pula Film Festivala su “Šavovi” Miroslava Terzića; “Izbrisana” Mihe Mazzinija; “Reži” Koste Đorđevića; “Bog postoji, njeno ime je Petrunija” Teone Strugar Mitevske; “Teret” Ognjena Glavonića; i “Rafael” Bena Sombogaarta. Ovi filmovi su među 14 u Hrvatskom programu. Preostalih osam takmičiće se u konkurenciji Hrvatskog filma. To su: “General” Antuna Vrdoljaka, kojim će festival biti i otvoren; “Dnevnik Diane Budisavljević” Dane Budisavljević; “Dopunska nastava” Ivana Gorana Viteza; “Koja je ovo država” Vinka Brešana; “Moj dida je pao s Marsa” Dražena Žarkovića i Marine Škop; “Posljednji Srbin u Hrvatskoj” Predraga Ličine; “F20” Arsena Antona Ostojića; i “Sam samcat” Bobe Jelčića.

65. Pulski filmski festival: Ovacije za Milenu Dravić

Inače, na ovogodišnji Pulski festival prijavilo više od 130 filmova, što ukazuje na veliko interesovanje autora da svoja ostvarenja predstave upravo na ovom festivalu. Od odabranih filmova u takmičarskoj konkurenciji, sedam će biti prikazano u pulskoj Areni, dok će ostale publika imati prilike da vidi u Istarskom narodnom kazalištu.

66. Pula Film Festival: Takmiče se i "Teret", "Šavovi" i "Reži", na zatvaranju film o Oliveru

Uz dugometražni, na 66. PFF biće predstavljen i program Kratke Pule, u kojemu će se prikazati sedam kratkih igranih filmova. To su “Više ne znam ko smo mi” Borisa Homovca; “Minute” Vanje Nikolić; “Mehanika 2” Bojana Radanovića; “Sahrana” Tina Meze; “Bepo” Filipa Antonia Lizatovića; “Uzimam” Petra Vrate; i “Ograda” Lednite Zeqiraj. Na programu Kratke Pule biće i tri dokumentarna filma – “Pouke o čovječnosti” Branka Ištvančića; “Njihovim stopama, obiteljske priče s Balkana” Marka Pavlovića i Vlade Bobana; i “Heroine domovinskog rata” Irene Ščurić.

64. Pula: “Zlatna arena” za najbolju mušku ulogu Nebojši Glogovcu

Na zatvaranju Festivala biće prikazan dokumentarni film o Oliveru Dragojeviću koji su režirali Branko Drakulić i Lea Dekleva, kao i snimak koncerta “Oliverovih 70” iz zagrebačke Arene što je posebno iznenađenje. Pulski festival će prvi put posetiti direktor filmskog dela Festivala u Cannesu Christian Jeune.

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde