65 godina Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije

0
188

U želji zaštite prava na rad i delatnost kojom se bave, muzičari su 1953. u Beogradu osnovali svoje Udruženje. Danas Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije ima više od 2.350 članova.

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije 20. marta u Beogradu obeležiće 65 godina od svog osnivanja. Tom prilikom će dodeliti brojne nagrade, povelje i priznanja.

Otvoren džez centar i klub „Mihailo Miša Blam“
nagrada Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike GODUM Statueta- PROMO
GODUM statueta, Foto: Promo

Dirigentu Vojislavu Bubiši Simiću biće dodeljena specijalna nagrada za sveobuhvatni doprinos muzici. Nagrade za životno delo iz oblasti džez, pop i rok muzike, biće dodeljene legendarnim umetnicima Dušku Gojkoviću, Đorđu Marjanoviću i “Yu grupi”. Takođe, biće dodeljena i nagrada za novu muzičku nadu koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina. Ove godine ta nagrada će otići u ruke muzičkoj grupi “Irie FM”. Svim laueratima biće dodeljene posebno livene, pozlaćene statuete.

50 godina stvaralaštva Petra Pece Popovića
IRIE FM
Nagrada za novu muzičku nadu Udrženja otići će grupi “Irie FM”

Organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ, kao partner ove manifestacije, dodeliće i posebna priznanja u tri kategorije – za najemitovaniju numeru domaćih autora u 2017. godini iz oblasti džez, pop i rok muzike, a na osnovu reprezentativnih uzoraka iz njihove baze podataka. Biće dodeljene i posebne povelje, postuhumno, svojim bivšim istaknutim članovima. A, među kojima su Milivoj Mića Marković; Laza Ristovski; Miša Blam; Predrag Cune Gojković; Vlada Divljan; Milan Delčić Delča; i Zoran Božinović. Povelje za doprinos u popularizaciji muzike će biti dodeljne Petru Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću, Katarini Epštajn, Branki Glavonjić i Jeleni Vlahović.

Organizatori ističu da bi ova manifestacija, pod imenom “GODUM – Godišnji dobitnici udruženja muzičara” trebalo da postane tradicionalan godišnji događaj.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde