64. Pesma Evrovizije: Srbija nastupa u prvom polufinalu

0
91

Predstavnik Srbije na ovogodišnjoj “Pesmi Evrovizije” biće izabran na festivalu “Beovizija 2019”. Ova muzička manifestacija će ove godine imati dva polufinala 27. i 28. februara, dok je finale na programu 3. marta.

64. Pesma Evrovizije: Srbija nastupa u prvom polufinalu
Foto: Printskrin YouTube / Eurovision Song Contest

Polufinalnim žrebom održanom u Muzeju umetnosti u Tel Avivu, odlučeno je da će ovogodišnji predstavnik Srbije nastupiti u prvom polufinalu. Tačnije, u delu prvog polufinala takmičenja za “Pesmu Evrovizije”. A, prvo polufinale je na programu 14. maja, uživo na RTS-u.

Beovizija 2019: Tri takmičarske večeri, veliko finale 3. marta

Iste večeri, pored Srbije, za ulazak u finale Evrosonga 2019. boriće se i Slovenija; Estonija; Belorusija; Portugalija; Češka Republika; San Marino; Crna Gora; Island; Gruzija; Australija; Belgija; Kipar; Finska; Ukrajina; Poljska; Mađarska; i Grčka.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupiće Albanija; Švedska; Azerbejdžan; Irska; Švajcarska; Austrija; Moldavija; Makedonija; Norveška; Rusija; Letonija; Holandija; Rumunija; Hrvatska; Danska; Jermenija; Litvanija; i Malta.

Beovizija 2019: Odabrane 24 kompozicije
64. Pesma Evrovizije: Srbija nastupa u prvom polufinalu
Foto: Printskrin YouTube / Eurovision Song Contest

Žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice “velike petorke” čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu – 18. maja. Za našu pesmu, u prvoj polufinalnoj večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela. U drugom polufinalu pravo glasa imaće i gledaoci iz Nemačke, Italije i Velike Britanije. Po 10 najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala plasiraće se u finale 64. “Pesme Evrovizije”.

Obožavaoci Pesme Evrovizije proglasile “Ono malo sreće” Zdravka Čolića za album godine

Sve države učesnice bile su raspoređene u šest različitih grupa prema istoriji glasanja. Na osnovu algoritma nemačke telekomunikacione kompanije “Digame”, dugogodišnjeg partnera EBU, koja kontroliše i glasanje tokom takmičarskih večeri. Srbija je bila smeštena u grupu 1, sa još pet država, uglavnom bivših jugoslovenskih republika.

E A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde