64. Evrosong: Nevena Božović i “Kruna” u finalu

0
30

64. Evrosong se održava pod sloganom “Dare to Dream” (Usudi se da sanjaš) u hali “Ekspo” u Tel Aviv. Inače, Paviljon dva, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000 metara kvadratnih.

Predstavnica Srbije na ovogodišnjem izboru za Pesmu Evrovizije Nevena Božović obezbedila je mesto u finalu! Pesma “Kruna” koju je pevačica sama napisala, ostavila je dobar utisak na prvoj polufinalnoj večeri Evrosonga, održanoj 14. maja. Nevena je nastupila pod rednim brojem 9.

Sinoć su na najvećem evropskom muzičkom takmičenju, izborili plasman u finale predstavnici 10 zemalja. Osim Srbije, iz prvog polufinala prošli su u završnicu Evrosonga, zakazanu za subotu, 18. maja, i takmičari iz Grčke; Belorusije; sa Kipra; iz Estonije; Češke; Australije; sa Islanda; iz San Marina i Slovenije.

Evrosong 2019: Engleska verzija “Krune” sa Simfonijskim orkestrom RTS-a
64. Evrosong: Nevena Božović i "Kruna" u finalu
Nevena na sceni hale “Ekspo” u tel Avivu, Foto: Printskrin Eurovision Song Contest

Inače, za muzički tron Evrope takmiče se predstavnici 41 zemlje. Obe polufinačne večeri daće po 10 finalista kojima će se u završnici takmičenja, u subotu, 18. maja, pridružiti predstavnici zemalja “velike petorke” – Francuske; Nemačke; Italije; Španije; i Velike Britanije; kao i zemlje-domaćina, prošlogodišnjeg pobednika – Izraela.

Za najbolju pesmu Starog kontinenta u finalu priključiće im se i još 10 takmičara iz druge polufinalne večeri (16. maja), kao i predstavnik zemlje domaćina, Izraela, i “velike petorke” – Francuske; Španije; Velike Britanije; Nemačke; i Italije; koju idu direktno u finale.

Domaćini spektakla za najbolju pesmu Starog kontinenta u hali “Ekspo” u Tel Avivu tokom obe polufinalne večeri, ali i finala su najpoznatija izraelska manekenka svih vremena Bar Refaeli, kao i Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub.

Evrosong 2019: Pogledajte zvanični spot pesme “Kruna” Nevene Božović
View this post on Instagram

Ready for tonight! Vote for #serbia #kruna #9 👑

A post shared by Nevena Ivanović (@nevenabozovicofficial) on

– Nevena ima izuzetan glas, pesma je, takođe, jako moćna. Njen izgled, kostim, šminka. Zato smo hteli da u nastupu akcenat stavimo samo na nju i da nekim scenskim, svetlosnim, grafičkim elementima pojačamo ono što ona iznosi kroz svoj glas na scenu. Ove godine prvi put imamo animaciju kojom smo pokušali da pojačamo taj utisak. Svetlost smo napravili malo kontrastnije, što će publika videti u prvom polufinalu – objasnio je reditelj nastupa, Miodrag Kolarić.

Prema prognozama svetskih kladionica, u takmičenju za najbolju pesmu Evrope najveće šanse za pobedu ima Holandija. Među favoritima su i Rusija, Italija, Švedska i Francuska.

Nevena i njen tim, Foto: RTS

A, uoči početka takmičenja, izraelski mediji su postavili Nevenu Božović na “gvozdeni presto”. Predstavnica Srbije našla se na naslovnoj strani časopisa “The Jerusalim Post“ u haljini koju su mnogi poredili sa kostimima iz popularne serije “Igra prestola”.

Evrosong 2019: Spot za akustičnu verziju “Krune” i Nevenin tim za Izrael
Na naslovnoj strani izraelskih novina, Foto: RTS

– Počastvovana sam što su od 41-og predstavnika, baš mene izabrali za naslovnu stranu tako uticajnog dnevnog lista u Izraelu. Ovo je lepa uvertira za polufinale. Nadam se da će sve proteći uspešno baš kao što je bilo na generalnoj probi, na kojoj je glasao žiri – rekla je Nevena pred prvo polufinalno veče.

– Iako je mnogi porede sa popularnom serijom, to nije bila vodilja dizajnerke Nevene Ivanović, ali nam imponuje da nas porede sa moćnim ženskim likovima iz Igre prestola – iskrena je naša predstavnica na Evrosongu.

E. A. / Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde