6. Valjevski filmski susreti – prijavljivanje do 20. novembra

0
15

6. Valjevski filmski susreti održaće se pod sloganom “Van okvira”, od 12. do 15. decembra u Centru za kulturu grada Valjeva.

6. Valjevski filmski susreti - prijavljivanje do 20. novembra

Valjevski filmski susreti otvorili su poziv za prijavu filmova za ovogodišnje izdanje festivala. Poziv za program kratkih igranih filmova iz regiona važi za sve filmove mladih autora (do 30 godina starosti) sa teritorije Srbije, Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije i Severne Makedonije. Godina produkcije filmova može biti 2018. kao i 2019. Rok za prijavljivanje je 20. novembar. Prijava se može izvršiti OVDE i besplatna je za sve zainteresovane.

48. FEST: Gost festivala holivudski glumac Džon Malkovič
6. Valjevski filmski susreti - prijavljivanje do 20. novembra
Nagrade Valjevskih filmskih susreta, Foto: VFS

U sklopu programa igranih filmova na festivalu biće dodeljene dve nagrade: Nagrada “Slobodan Golubović Leman” za najbolji film; i Nagrada Mladi autor, koja podrazumeva novčani iznos od 25.000 din. Ove godine Mladi autor se dodeljuje najboljem direktoru fotografije. O laureatima će odlučivati tročlani žiri (članovi će naknadno biti najavljeni).

“Breaking Point: A Star Wars” – fanovski film Stevana Filipovića

Valjevski filmski susreti neguje stvaralaštvo mladih filmskih autora iz regiona kroz takmičarski program. Festival omogućava razvoj mlade publike, kao i filmsku edukaciju srednjoškolaca. Glavni program čine filmovi mladih autora kratkog igranog metra, kao i dugometražni filmovi iz zemlje i regiona, uz propratne programe, koji uključuju muzički program i radionice.

Različite programe festivala podržavaju Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije; Grad Valjevo; Regionalna kancelarija za saradnju mladih; i Filmski centar Srbije. Organizator festivala je Valjevska kulturna mreža.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde