6. Nektar OK Fest: Promocije knjiga Goluba i dr Frica u boOK zoni

0
68

6. Nektar OK Fest održaće se na Tjentištu 12, 13. i 14. jula. Osim bogatog muzičkog programa, organizatori su se pobrinuli i za zanimljive prateće sadržaje. Godinama pažnju publike privlači boOK zona, u okviru koje se promovišu knjige.

6. Nektar OK Fest: Promocije knjiga Goluba i dr Frica u boOK zoni
boOk zona festivala, prošle godine knjigu je promovisao Nele Karajlić, Foto: Promo

Ove godine boOK zona će ugostiti Goluba i dr Frica, odnosno Branka Golubovića, frontmena “Goblina” i Nenada Marjanovića, nekadašnjeg basistu publskog benda “KUD Idijoti”. Ova dvojica muzičara će promovisati svoje knjige.

Nektar OK Fest 2019: “Dubioza kolektiv” poziva publiku na “pravi urnebes”

Promocija knjige “Izgužvane misli” Branka Golubovića Goluba, održaće se u petak, 12. jula, istog dana kada “Goblini” nastupaju na Jägermeister main stage-u. Reč je o autobiografiji frontmena pank-rock benda iz Šapca. Ova grupa je devedesetih godina prošloga veka izgradila uspešnu karijeru, a i danas slovi za jedan od najpopularnijih regionalnih sastava. Bez dlake na tastaturi autor piše o tome kako je mali pank bend iz provincije uspeo da napravi ozbiljnu karijeru i da stekne poštovaoce na prostoru bivše Jugoslavije. 

Autobiografska knjiga “Život s Idi(j)otima” Nenada Marjanovića dr Frica
6. Nektar OK Fest: Promocije knjiga Goluba i dr Frica u boOK zoni
Branko Golubović Golub promovisaće knjigu “Izgužvane misli”

U subotu, 13. jula Nenad Marjanović, poznatiji kao dr Fric, predstaviće svoje novo izdanje “Život sa Idi(j)otima”. Knjiga se bavi diskografski najplodonosnijim delom karijere sastava koji je ratnih godina stekao kultni status na Balkanu, a antiratni stav i neskriveni antifašizam svrstao je “KUD Idijote” među ikone urbane levice u ovom delu Evrope. “Život s Idi(j)otima” je iskrena i emotivna priča o Puli, Istri, ljubavi, mržnji, gašenju jednog sistema i uspostavljanju novog, gašenju jedne i uspostavljanju druge države… Priča koja je prožeta pričicama iz života jednog rock sastava u vrtlogu rata… priča o ljudima i njihovim karakterima… priča pisana iz garderoba rock klubova… priča koja ulazi iza svetla pozornice… priča kojom se ne bave istoričari, a koja se bavi bendom koji je zasigurno istorijski fenomen urbane kulture jedne izgubljene generacije.

Predstava “Pisma iz Avganistana” po knjizi Goluba iz “Goblina”
Nenad Marjanović dr Fric predstaviće svoju knjigu “Život s Idi(j)otima”

– Kao velikom fanu grupe “KUD Idijoti” i sa “Goblinima” mi se desila ljubav na prvo slušanje. Tih devedesetih su pronosili vatru cinizma, bezobrazluka i neobuzdane radosti sviranja. Za mene su tada u skraćenoj Jugoslaviji bili mali idi(j)oti. Vremenom su postali kompletni idi(j)oti… – zapisao je poznati beogradski rock novinar i kritičar Petar Janjatović. A, upravo to dugo i trnovito putovanje prikazajuju ove knjige.

6. Nektar OK Fest: “Nipplepeople”, “Sevdah Baby” i Uroš Đurić na Tjentištu

Organizatori 6. Nektar OK Festa podsećaju da će posetioci moći da uživaju u odličnom muzičkom programu, kao i u planinarskim šetnjama najlepšim stazama NP “Sutjeska”; adrenalinskoj rafting vožnji rekom Tarom; filmskim projekcijama na otvorenom… i naravno promociji knjiga. Takođe, obaveštavaju da na vreme obezbede svoje mestu u festivalskom kampu. Više detalja o tome i prijavljivanje OVDE.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde