6. Mostar Summer Fest: “Prljavci” glavne zvezde

0
123

“Leto počinje na Mostar Summer Festu! Znaju to svi ljubitelji dobrog provoda, mostarskog sunca i lepota koje nudi Hercegovina u letnje dane!” Tako organizatori najavljuju mostarski festival, koji će se ove godine održati 29. i 30. juna u industrijskoj zoni grada.

line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezdeOvog leta na festivalu će na dve paralelne bine učestvovati više od 25 izvođača. Još u martu organizatori su najavili dolazak hip-hop dua “Helem Nejse”; uvek provokativnog i ekscentričnog benda “Let 3”; hip-hop sastava “Tram 11”; kao i pop-rok grupe “Letu štuke”; indie pop benda “Ischariotzcky”; i džezera “Smooth Groove”. Sada su poznati i ostali muzički gosti. Najveće zvezde biće grupa “Prljavo kazalište”, koja ove godine slavi 40 godina sjajne karijere. A na glavnoj bini Mostar Summer Festa nastupiće i “Urban & 4”. Na e-MOtion stageu party elektronske glazbe trajaće do zore zahvaljujući imenima kao što su “Gramophonedzie”, “Nipplepeople”, Dejan Milićević, Kristijan Molnar i druga sjajna DJ imena.

Mostar Summer Fest 2018: „Let 3“, „Helem nejse“, „Letu štuke“…

line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezdeDeo u industrijskoj zoni grada, na platou između dve sale Mostarskog sajma, transformisaće se u mali festivalski grad. Tu će biti brojne zabavni korneri, gastro delicije i chill kutak… u kojem vladaju ljubav, zabava, dobra energija i ples do zore pod vedrim nebom. Biće to nezaboravni weekend getaway u sunčanoj Hercegovini za početak leta, obećavaju iz Mostar Summer Festa. Kako je na nedavno održanoj konferenciji za novinare najavljeno, na šestom mostarskom letnjem festivalu biće mnogo iznenađenja i novih sadržaja.

Mostar
line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezde
Sa konferencije za novinare, Foto: Mostar Summer Fest

Ana Ćavar, PR Mostar Summer Festa, istakla je brojke koje najbolje opisuju ono što su napravili u proteklih pet godina.
– Naš Festival do sada je posetilo više od 20.000 ljudi, u Mostar smo doveli više od 100 renomiranih izvođača iz regije. Na Festivalu je honorarno zaposleno više od 200 osoba, a kroz program volontiranja je prošlo više od 150 mladih ljudi, od kojih je petoro danas u stalnom organizacijskom timu Festivala! – rekla je Ana Ćavar.

MOFF: „Stablo ljubavi“ Mirjani Karanović i Emiru Hadžihafizbegoviću
line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezde
Foto: Mostar Summer Fest

Niki Radić, direktor Mostar Summer Festa, podsetio je da je na prvom izdanju Festival imao “samo” šest muzičara. U međuvremenu su “rasli” i ove godine ćena dva paralelna stagea biti više od 25 izvođača, vrhunska imena muzičke scene u regionu.
– Namera je Mostar visoko pozicionirati na festivalskoj mapi regije. Ojačati domaći muzički sektor, promovisati urbanu kulturu i doprineti procvatu kulture, turizma i ekonomije u Mostaru. Ali, moramo reći, kako line-up još isključivo zavisi od finansijskog budžeta Festivala. Upravo zato se nadamo da će Festival napokon doživeti i podršku Ministarstava, kao i Grada Mostara. Jer, kao takav šalje jednu posebnu sliku Mostara u svet, svojim renomeom dovodi turiste u grad, te stvara povoljne prilike za mnoge druge industrije na području Mostara i regije – istaknuo je Radić.

„Prljavo kazalište“ slavi 40 godina postojanja
line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezde
Foto: Mostar Summer Fest

Ove godine je i novi generalni partner Festivala. Radi se o kompaniji “Molson Coors”, tačnije njihovom pivskom brendu “Ožujsko pivo”. “Molson Coors” i Mostar Summer Fest su potpisali i ugovor o višegodišnjoj saradnji.
– Drago nam je što je naš premium brend “Ožujsko pivo” postao prijatelj ovog veoma značajnog regionalnog muzičkog festivala, koji svake godine okuplja sve više domaćih i regionalnih posetilaca, i dovodi najznačajnija domaća i regionalna muzička imena. Od samih početaka, “Ožujsko” je među ljubiteljima piva prepoznato kao pivo za sve prilike i ubrzo postalo neodvojiv deo društvenog života. Pivo i muzika su idealan spoj u letnjim danima, a uživanje u koncertima uz rashlađeno pivo postaje neodoljiva kombinacija! – kazao je Vladimir Rosić, marketing menadžer branda “Ožujsko pivo”.

Saradnja Mostaraca: Željko Samardžić i „Sinergija“ snimili „Da je sreće“
line up mostar summer fest 2018 prljavci glavne zvezde
Foto: Mostar Summer Fest

Mostar Summer Fest već šestu godinu zaredom sarađuje i sa “HT Eronetom”, odnosno sa njihovim brendom “!hej”, koji je posebno prilagođen mlađoj publici.
Ulaznice za Mostar Summer Fest su u prodaji i mogu se kupiti putem prodajne mreže kupikartu.ba; kao i na info pultu Mepas Mall centra u Mostaru.
Organizori ističu da su ove godine ponudu dodatno obogatili svojim “housing” konceptom organizujući prevoz iz većih gradova širom BiH, a u pakete su uključili i dodatne sadržaje kao što su hotelski smeštaj, rafting i razgledanje znamenitosti Mostara i Počitelja uz pratnju vodiča.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde