6. MENT: Festival i konferencija od 5. do 7. februara u Ljubljani

0
49

Šesto izdanje MENT showcase festival i muzička konferencija održaće se od 5. do 7. feburara na 14 lokacija u Ljubljani. Nastupiće više od 80 izvođača iz više od 20 evropskih zemalja.

6. MENT: Festival i konferencija od 5. do 7. februara u Ljubljani

Kao uvod u 6. MENT, 30. januara u prostoru galerije “Dobra vaga” u Ljubljani biće otvorena izložba plakata muzičara koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu, u viđenju 77 umetnika. “AppointMENT 4.0” vraća klasični veliki format štampanja plakata i visokokvalitetni digitalnu štampu. Svojim jedinstvenim vizuelnim jezicima, slovenački i strani umetnici stvorili su kolekciju muzičkih umetničkih dela tako raznoliku kao što je i muzika umetnika koji nastupaju na MENT 2020.

Pančevački bend “Buč Kesidi” ima novi singl i spot – “Tiho”
6. MENT: Festival i konferencija od 5. do 7. februara u Ljubljani
AppointMENT 4.0 , Foto: Promo

Od muzičara koji će nastupiti od 5. do 7. februara u Ljubljani izdvajamo headlinera uvodne večeri: Kamaal Williams, koga nazivaju i zlatnim dečkom londonske jazz scene; “Dekmantel Soundsystem” iz Holandije, organizatore istoimenog festivala; Skinny Pelembe, nova mlada zvezda iz Velike Britanije; “Dakh Daughters” ukrajinski muzički pozorišni projekat o kome je nedavno pisao i “New York Times”; popularni beloruski bend “Molchat Doma“, koji ima više od tri miliona pregleda na YouTubu, a koje ćemo 12. februara imati prilike da vidimo i u Beogradu.

Srpsku scenu ove godine predstaviće čak pet izvođača. To su: legenda beogradske underground disko scene DJ Brka (Slobodan Brkić); pop bend “Buč Kesidi” koji je upravo objavio novi album i rasprodaje sve koncerte po Srbiji; mladi, sve aktuelniji pung-garage bend “Šajzerbiterlemon” koji je nedavno nastupio i na Hali Gali eventu; majstori jazz fuzije “Naked“; i mladi hip-hop kolektiv “Zicer inc.”.

Runda Digital Day: Svetski stručnjaci muzičke industrije u Beogradu

Naravno tu su i drugi izvođači iz regiona. Iz Slovenije pop noise bend “7AM”; Malidah – umetnica Kaja Skrbinšek, koja će izvesti svoj novi audio-vizualni komad, u kojem istražuje odnos zvuka, gestikulacije ruku i pokretnih slika; bend “Pantaloons” za koji kažu da su mešavina trubača iz Guče i savremene londonske jazz scene; indie rock bend “Čao Portorož“… Nastupiće i makedonski mladi funk bend “Funk Shui“; hrvatska “Klinika Denisa Kataneca” koja je nedavno gostovala i u Srbiji; grupa “Nemanja” iz Pule, koje očekujemo u februaru u Beogradu; bivša članica hrvatskog benda “Vlasta Popić” Tena Rak koja sada nastupa pod imenom ŠećeЯ; dobro poznati Damir Avdić
Sve trenutno potvrđene izvođače na MENT 2020 možete naći OVDE.

Što se konferencijskog programa tiče i kod njega će biti u fokusu jedna od najpopularnijih reči današnjice – održivost. Tako će se predstaviti jedan od najvećih slovenačkih muzičkih festivala Metal Days, koji će prezentovati svoj petogodišnji plan da postanu najodrživiji muzički festival u Evropi. S druge strane Sally-Anne Gross sa Univerziteta u Westminsteru i dugogodišnja menadžerka pričaće o različitim pristupima razvoju održive muzičke karijere i pronalasku balansa između bavljenja muzikom i privatnog života.

Mountain Music Fest 2019: Za vikend uživalo više od 4.000 posetilaca na Divčibarama

U konferencijskom programu skrećemo pažnju na teme koje su i nama na ovom području najinteresantnije, a u kojima učestvuju i muzičari i muzički profesionalci iz Srbije. Tako će prvi put van okvira Srbije biti predstavljen “Hali Gali”, novi projekat kolektiva “Kišobran”, “Noćne more” i benda “Vizelj”. On se sa velikim uspehom već dva puta održao u beogradskom klubu “Drugstore”. Biće priče o uspešnoj realizaciji ovog događaja i okupljanju muzičke scene Srbije, ali i o tek objavljenoj kompilaciji na kojoj se nalazi devet novih pesama, rađenih specijalno za ovu komiplaciju devet mladih srpskih bendova.

Takođe na istom panelu će biti predstavljen i mladi hip hop kolektiv iz Srbije “Zicer inc”. Od tema koje posebno interesuje region pričaće se o Ex-Yu muzičkom tržištu, i to sa stanovišta live nastupa i turneja po regionu, izdavačkih kuća s posebnim osvrtom na tek osnovanu Regionalnu Asocijaciju Nezavisnih Izdavača Balkana – RUNDA.

Kontakt nominovan za prestižno priznanje “Najbolje iz Srbije”

Među brojnim važnim licima, lista učesnika uključuje i veliki broj predstavnika nekih od najpoznatijih evropskih festivala poput Le Guess Who? (Holandija); Colours of Ostrava (Češka); Pohoda Festival (Slovačka); INmusic Festival (Hrvatska); Pop Kultur (Nemačka); Sziget Festival (Mađarska); Bol Festival (Rusija); Monkey Week (Estonija); Moscow Music Week (Rusija); MetalDays (SIovenija); i mnogih drugih.

Konferencija će takođe ugostiti i predstavnike brojnih uglednih booking agencija poput: Paradigm Agency; ATC Live; Earth Agency; BLiP Agency; Powerline Agency; Kokako Music…
Line up konferencije možete naći OVDE.

RUNDA i IMPALA dovode Spotify na Balkan

– Nudimo festivalske karte u pretprodaji, PRO PASS (FESTIVAL+KONFERENCIJA) i ovogodišnji novitet, PRO PASS S HOTELOM (B&B Hotel Ljubljana Park). Ako na MENT 2020 dolazite vozom ili autobusom, pošaljite svoju kartu sa vidljivim datumima na assist@ment.si pre 31. januara 2020, i dobićete CHOO CHOO PRO PASS (25% popusta na vaš PRO PASS) – obaveštavaju organizatori. Za više informacija o ulaznicama OVDE.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde