Šesti međunarodni festival tanga u Novom Sadu od 15. do 18. avgusta

1
59
Šesti međunarodni festival tanga u Novom Sadu od 15. do 18. avgusta

U četiri festivalska dana, na šest lokacija, biće održano čak 13 različitih događaja.

Od 15 do 18. avgusta u Novom Sadu, u organizaciji Udruženja “Todo Tango”, održaće se šesti međunarodni festival tanga “Novi Sad – Tango grad”. Iako su pojedini festivalski događaji namenjeni isključivo tangerosima, u tango muzici i plesu moći će da uživaju i ostali ljubitelji argentinske umetnosti i kulture. Svi događaji otvoreni za javnost su besplatni.

U četvrtak 15. avgusta, u Galeriji Matice srpske biće održan “Sci Tango”. To je jedinstven događaj u kome se govori o spoju nauke i plesa. Ovoga puta, putem interneta direktno iz Atlante, predavanje na temu “Tango umetnost u modernoj medicinskoj terapiji” održaće prof. dr Medlin Hekni (Madeleine E. Hackney) sa Medicinskog fakulteta Univeriziteta Emory u Atlanti (SAD). Ovaj događaj počinje u 18h.

BRANKA PUJIĆ: Tango je lek za dušu

– Kruna festivala je svakako koncert u Katoličkoj porti koji će se održati u petak, 16. avgusta, sa početkom u 19h. Na koncertu će nastupiti svetski poznati “Beltango quinteto”, koji ove godine obeležava 20 godina postojanja. Novi Sad ima tu čast da bude jedna od stanica na njihovoj evropskoj turneji kojom obeležavaju veliki jubilej. Njima će se na bini pridružiti argentinski tango majstori Roberto Reis i Natalia Lavandeira, čije su bravure imali čast da vide ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa, preko “Karnegi hola” i holivudske scene, do londonskog “Kovent Gardena” i Moskve – saopštili su organizatori. Inače, ovaj koncert, uz podršku sponzora, Novosađanima poklanjaju Udruženje “Todo Tango” i “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”.

KUBA: Čarobne plaže, taksi kolektivo, ples i pesma veselog naroda
Šesti međunarodni festival tanga u Novom Sadu od 15. do 18. avgusta
Festival tanga završiće se na Petrovarasinskoj tvrđavi uz plesno veče “Zagrli nebo”, Foto: TO Novi Sad

U nedelju 18. avgusta, sa početkom u 21h, na terasi Petrovaradinske tvrđave (bašta restorana “Osam tamburaša”) biće održano plesno veče “Zagrli nebo”. Tim događajem, pod vedrim nebom uz pogled na Dunav i Novi Sad, šesti međunarodni festival “Novi Sad – Tango grad” biće i zvanično zatvoren.

Održavanje ovogodišnjeg festivala pomogli su Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam; Pokrajinski sekretarijat za kulturu; Uprava za kulturu Novog Sada; “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”; OPENS; Galerija Matice srpske; Studentski centar Novi Sad; kao i brojni sponzori.


1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde