52. “Mokranjčevi dani”: Pet horova na otvaranju

0
187

Ovogodišnji “Mokranjčevi dani” biće održani od 23. do 29. septembra. A, u Natpevavanju horova, koje se tradicionalno priređuje prve festivalske večeri u Domu kulture “Stevan Mokranjac” u Negotinu, okupiće se renomirani horovi iz Srbije i okruženja.

Norveški hardkor hor peva „Po šumama i gorama“

Na 52. “Mokranjčevim danima” natpevavaće se: Kamerni mešoviti hor “Lola” iz Sarajeva, pod vođstvom dirigenta Josipa Katavića; Gradski mešoviti hor “Abrašević” iz Valjeva sa dirigentom Draganom Vasiljevićem; Pevačko društvo “Prepodobni Rafailo Banatski” kojim diriguje Senka Milisavljević; Vokalni ansambl “Fortissimo” iz Burgasa u Bugarskoj, pod vođstvom Milene Dobreve; i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije formiran pri Umetničkom ansamblu Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” sa dirigentkinjom Katarinom Božić.

52. Mokranjčevi dani

BRAVO DECO: Hor „Palčići“ svoju pesmu preveo na znakovni jezik

Učesnici Natpevavanja su, prema ovogodišnjim propozicijama, u obavezi da izvedu makar jednu kompoziciju Stevana Stojanovića Mokranjca. Njihov nastup u efektivnom trajanju treba da je najmanje 15, a najduže 20 minuta. O pobedniku Natpevavanja kome će pripasti prestižna nagrada, Statueta Stevana Mokranjca, kao i prilika da se celovečernjim koncertom predstavi publici na “Mokranjčevima danima” iduće godine, odlučivaće stručni žiri. U njemu su dr Sonja Marinković, Tamara Adamov Petijević i dr Miloje Nikolić.

„Volim te Šapice“ spojila glumca, MMA šampiona i dečiji hor

Festival “Mokranjčevi dani” odvijaće se pod pokroviteljstvom Opštine Negotin i Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Konačan program ovog muzičkog festivala na pres-konferenciji u Medija centru u Beogradu predstaviće selektorka Festivala prof. dr Sonja Marinković i predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde