Niška tvrđava 52. put u rukama glumaca

0
178

Uz reči predsednice žirija Jelice Sretenović „Tvrđava je naša“, u Nišu su u četvrtak, 24. avgusta, počeli 52. Filmski susreti. Na otvaranju je uručena nagrada za životno delo „Pavle Vuisić“ glumici Svetlani Ceci Bojković. Od ukupno 13 filmova u zvaničnoj konkurenciji sinoć su prikazani „Stado“ i „Ustav Republike Hrvatske“.

jelica sretenović niški 52. Filmski susreti 2017 niška tvrđava
Jelica Sretenović, predsednica žirija, otvorila je Filmske surete 2017, Foto: Printskrin RTS

52. Filmski susreti otvoreni su uz dozu glamura na crvenom tepihu, brojne glumce na sceni Letnje pozornice i omiljenu rečenicu svih predsednica žirija, ove godine, glumice Jelice Sretenović koja je proglasila sedmodnevnu „vladavinu“ glumaca gradom.

Niški Filmski susreti: Novčani iznosi nagrada veći nego ranije

ceca bojković prima nagradu na niškim filmskim susretima 2017 niška tvrđava
Svetlani Bojković uručena je nagrada “Pavle Vuisić” za životno delo, Foto: Printskrin RTS

Ogromnu zahvalnost dugujemo gradu i niškoj publici, rekla je Svetlana Bojković kojoj je ove godine Udruženje filmskih glumaca dodelilo nagradu za životno delo „Pavle Vuisić“.
– Za mene lično, ova nagrada znači potvrdu da moj život koji sam posvetila glumi, da je dolazio do vaših srca i da je zato imao i još uvek ima smisla – rekla je Ceca zahvaljujući se na priznanju.

Nišville 2017: Peti Ostin proslavila rođendan na Tvrđavi

Tradicionalni prijem kod gradonačelnika
Tradicionalni prijem kod gradonačelnika, Foto: Facebook / Filmski susreti Niš

Više od pola veka glumci rado dolaze u Niš. Citirajući Čehova, glumica Vesna Trivalić istakla je da je nežna duša i da joj festival u Nišu izgleda čarobno.
– Znamo da ovaj grad tih sedam dana živi za nas, za ovaj festival. Veoma se lepo osećamo jer narod nas čeka da se pojavimo – kazao je glumac Milan Vasić.

Oriće se trube Dejana Petrovića nasred Nišave

niški filmski susreti 2017 Na ulazu Vanja Bulić dočekuje goste niška tvrđava
Na ulazu Vanja Bulić dočekuje goste, Foto: Facebook / Filmski susreti Niš

Večeras su na programu tri filma – “Santa Maria della Salute”, “Afterparti” i “Zona Zamfirova drugi deo”. O osam festivalskih nagrada odlučivaće žiri sa Jelicom Sretenović na čelu.

Izvor: RTS

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde