51. Praznik mimoze: Lepa Brena otvara festival Željko Joksimović zatvara

0
70

Praznik mimoze je tradicionalna manifestacija u slavu cveća – cveta mimoze. Izvršni producent i organizator ove turističko-propagandne manifestacije je JUK Herceg fest.

51. Praznik mimoze: Lepa Brena otvara festival Željko Joksimović zatvara

51. Praznik mimoze održaće se u Herceg Novom od 14. februara do 14. marta. U okviru Festivala odvijaće se veliki broj turističkih, zabavnih, kulturnih i sportskih programa. Najatraktivniji su Maskenbali za decu i odrasle; Fešta od mimoze, ribe i vina duž hercegnovske rivijere; Međunarodna izložba cveća; koncerti na gradskim trgovima… Tokom četiri vikenda ispunjena bogatim programima 51. Praznik mimoze će prema najavama okupiti u Herceg Novom veliki broj ljubitelja dobrog provoda tokom zime na moru.

Lepa Brena promovisala baladu i spot “Odiseja ljubavi”
51. Praznik mimoze: Lepa Brena otvara festival Željko Joksimović zatvara

Prvi vikend nazvan je “Mimoza za dobra stara vremena”. Muzička zvezda koja će otvoriti ovogodišnji Festrival je Lepa Brena. Ona će održati koncert na platou ispred hotela “Igalo” 14. februara. Dan kasnije, u subotu, 15. februara, održaće se tradicionalna Fešta od mimoze, ribe i vina na hercegnovskoj rivijeri. Petar Grašo će nastupiti 21. februara; Vlado Georgiev 29. februara; a Aco Pejović 7. marta. Na zatvaranju 14. marta posetioce očekuje Međunarodna karnevalska povorka i koncert Željka Joksimovića.

Aco Pejović objavio spot za baladu “Ne pitaj”
51. Praznik mimoze: Lepa Brena otvara festival Željko Joksimović zatvara

Program najstarijeg hercegnovskog festivala obogatiće i koncerti tribute bendova zakazani za 27. i 28. februar u Parku Boka. Pored koncerata na otvorenom, vikendima će na programu biti maskenbali na kojima će nastupati poznata muzička imena. Večeri pod maskama planirane su 15. februara, 1. marta i 6. marta, na kojem će goste zabavljati Dejan Matić. Tradicionalna Riblja večera održaće se 22. februara u Institutu Igalo.

MAC 2020: Višesatni spektakl brojnih zvezda, mnogo emocija i suza

Za najmlađe biće organizovan Dečji maskenbal 23. februara i Velika dečja cvetna povorka 7. marta. Na Škveru će tokom 51. Praznika mimoze biti upriličene i četiri Fešte od ribe i vina uz sajam domaće trpeze. One će se održati 16. i 23. februara, kao i 1. i 8. marta. Neće izostati ni sportski programi kao što su Picigin (16. februar) i Trka karića “Karotrc” 29. februara. Zimu u Herceg Novom obeležiće bogat i atraktivan kalendar dešavanja.

Foto: Praznik mimoze

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde