5. KMMFF: Publika odlučila – “Četiri ruže” pobednik u Gračanici

0
21
5. KMMFF: Publika odlučila - "Četiri ruže" pobednik u Gračanici

Peto izdanje Kosovo i Metohija međunarodnog filmskog festivala održano je od 11. do 14. decembra u Gračanici.

Pobednik 5. KMMFF je krimi drama Vasilija Nikitovića “Četiri ruže”. Tako je odlučila publika posle četiri uzbudljiva festivalska dana i pogledanih 13 domaćih i evropskih filmova, uključujući i program za najmlađe.

U snažnoj konkurenciji najboljih ovogodišnjih filmova srpske produkcije i nekoliko inostranih hitova, gledaoci u Gračanici opredelili su se za Nikitovićev režiserski prvenac.

VASILIJE NIKITOVIĆ: “4 ruže” mali film koji diže veliku prašinu
5. KMMFF: Publika odlučila - "Četiri ruže" pobednik u Gračanici

– Zahvaljujemo se publici koja je gledala naš film i svojim glasovima ga proglasila najboljim igranim domaćim filmom na ovogodišnjem KMMFF-u. Srećan sam što su “Četiri ruže” ulepšale i učinile bezbrižnim to filmsko veče našim sunarodnicima. Mnogo mi znači što podrška i priznanje ovom filmu dolazi baš iz Gračanice! – rekao je reditelj filma Vasilije Nikitović.

5. KMMFF: Publika odlučila - "Četiri ruže" pobednik u Gračanici
Vasilije Nikitović, Foto: Jelena Jovanov

Inače, prihod od ulaznica za projekciju filma “Četiri ruže”, koji je prikazan trećeg festivalskog dana, organizatori i producent su prosledili porodici sa najviše dece u opštini Gračanica.

Tokom prvog vikenda u bioskopima “4 ruže” videlo 15.000 gledalaca

Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival pomogli su Evropski kulturni forum uz podršku Ministarstva za kulturu i informisanje Srbije, a u saradnji sa Domom kulture u Gračanici.

Kao i svake godine, i ovaj put Kosovo i Metohija međunarodni filmski festival nagradio je jednog srećnog gledaoca. Ove godine, na 5. KMMFF-u dobitnik nagrade u iznosu od 5.000 dinara je Zoran Živić iz Gračanice.
– Našoj dragoj publici obećavamo da ćemo nastaviti i da ćemo se truditi da festival iz godine u godinu raste i bude sve bolji! – rekli su iz KMMFF.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde