5. Gitarijada Vojvodine: U Kisaču demo bendovi i prekaljeni rokeri

0
85
5. Gitarijada Vojvodine: U Kisaču takmičenje demo bendova i nastupi prekaljenih rokera

Peta po redu Gitarijada Vojvodine biće održana na pomoćnom terenu FK Tatra u Кisaču od 28. do 30. juna.

Demo bendovi čine srž festivala. Konkurs za tamičarske bendove prvi put je trajao tri meseca, a pred žirijem će se za vredne nagrade nadmetati 14 grupa. Pobednik će, pored snimanja singla u Studiju M, zahvaljujući povezivanju Gitarijade Vojvodine sa festivalom Exit, nastupiti na OPENS Future Shock bini. Medijski pokrovitelj i sponzor prve nagrade festivala i ove godine je Radio televizija Vojvodine. Osim takmičenja demo bendova, publika u Kisaču imaće prilike da vidi i čuje nastupe prekaljenih rokera.

U petak, 28. juna, u revijalnom delu nastupiće bendovi “Ritam nereda”; “Atomsko sklonište”; “Po kratkom postupku”; kao i prošlogodišnji pobednik Gitarijade grupa “Nemiri”. U subotu će se predstaviti muzičar iz Slovačke David Кolar; zatim novosadski “Ahtung bend”; talentovani devetogodišnji bubnjar Petar Milutinović; a onda sledi koncert zvezde večeri – “Yu grupe”. Nedelja je rezervisana za mlade rok nade iz Niša bend “Hazel” i Đorđa Davida.

Program 53. Zaječarske gitarijade – Vlatko, “Čorba”, “Orgazam”, Alen…

– S obzirom na to da je reč o ozbiljnom, dobro organizovanom festivalu, koji postaje sve zapaženiji i posećeniji, Grad mu pruža punu podršku i nastaviće to da čini. Takođe, veoma je važno što se ovaj program realizuje u prigradskom naselju, i služi decentralizaciji kulture. A, što je jedan od prioriteta ove Gradske uprave. Ovakvi sadržaji posebno dobijaju na značaju u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, i kada se intenzivno radi na realizaciji projekta Evropska prestonica kulture 2021. godine – naglasio je član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić.

5. Gitarijada Vojvodine: U Kisaču takmičenje demo bendova i nastupi prekaljenih rokera
Povodom Gitarijade u Kisaču održana je konferencija za novinare u Gradskoj kući Novog Sada, Foto: Gitarijada Vojvodine
5. Gitarijada Vojvodine: U Kisaču takmičenje demo bendova i nastupi prekaljenih rokera
Prašiće rokeri u Kisaču

“YU grupa” drugi put nastupa na Gitarijadi Vojvodine. Ovog puta predstaviće najnoviji album “Evo stojim tu”.
– Dobro je da postoji manifestacija koja omogućava mladim bendovima da se predstave, jer oni baš i nemaju prilike da pokažu svoje umeće. Mi smo za njih tu, da ih podržimo, damo savete, i šta god im je potrebno. Jer, rok muzika na mladima ostaje i opstaje! – izjavio je Dragi Jelić iz “YU grupe”.

Darko Lungulov snima film “YU grupa – Priča o bratstvu i jedinstvu”

PR festivala Milana Arnjaš zahvalila se Gradu na podršci zbog koje se, kako je ocenila, ta manifestacija razvija i napreduje. Ona je izjavila da su ove godine preduzeti značajni koraci na međunarodnom planu.
– Za narednu godinu dogovorili smo saradnju sa dva festivala u Slovačkoj, u Кošicama i Bratislavi, kao i sa festivalom Bedem fest u Nikšiću – istakla je Milana Arnjaš.

5. Gitarijada Vojvodine se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Sada; partneri na projektu su Fondacija “Novi Sad 2021 – Evropska prestonica kulture”, OPENS 2019, i Exit festival; a medijski pokrovitelj je RTV Vojvodina.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde