48. FEST: Performans “Muzički kritičar” osmislio Aleksej Igudesman

0
74

Ovogodišnji, 48. FEST pod sloganom “Skupljači emocija” održaće se od 28. februara do 8. marta. Na plakatu je glumački velikan Bekim Fehmiu, kome će biti priređen omaž povodom desetogodišnjice smrti. U prvom planu na festivalu biće autorski fimovi.

48. FEST: Performans "Muzički kritičar" osmislio Aleksej Igudesman
“Muzički kritičar” biće izveden u Beogradu

Džonu Malkoviču će na svečanom zatvaranju FESTA 8. marta biti uručena nagrada Beogradski pobednik. Glumac će tada nastupiti sa muzičko-scenskim performansom “Muzički kritičar”, koji je osmislio Aleksej Igudesman.

48. FEST: Gost festivala holivudski glumac Džon Malkovič

Šuman je umislio da je “kompozitor”, a Brams je “netalentovani kreten”. A Klod Debisi je jednostavno ružan. Aleksej Igudesman stvorio je zloban miks najokrutnijih muzičkih kritika u poslednjih nekoliko vekova, napisanih o nekim od najboljih muzičkih dela u istoriji. Opremljen neosnovanim potpurijem muzičkih uvreda, Malkovič se nalazi u ulozi zloćudnog kritičara. On veruje da je muzika Betovena, Šopena, Prokofijeva i sličnih genija dosadna i obična.

48. FEST: Gost festivala Kosta Gavras koji predstavlja novi film

A, Aleksej Igudesman, Hyung-ki Joo i drugi veliki muzičari veruju suprotno. Oni uzvraćaju udarac. Veliko finale je “Mučenje Malkoviča”, užasna kritika Malkoviča lično, koju je Igudesman uskladio sa muzikom na jedinstveno sarkastičan način.

Performans čini muzika Baha; Mocarta; Betovena; Šopena; Bramsa; Šumana; Debisija; Prokofijeva; Izaja; Kančelija; Pjacole; i Igudesmana.

Aleksej Igudesman je svestrani umetnik – violinista, kompozitor, dirigent, glumac, komičar, producent… On je suosnivač aplikacije i internet platforme “Muzički putnik” (Music Traveler), koja omogućava muzičarima da rezervišu prostorije za vežbanje bilo gde i bilo kad. “Music Traveler” ima za cilј da instrumente i muziku uopšte učini dostupnijim muzičarima i lјubitelјima muzike širom sveta.

48. FEST: Performans "Muzički kritičar" osmislio Aleksej Igudesman
Aleksej Igudesman, Foto: Julia Wesely

E. A.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde