48. Dani komedije od 20. do 27. marta u Jagodini

0
86
48. Dani komedije od 20. do 27. marta u Jagodini

Prvorazredni kulturni događaj, “Dani komedije”, svake godine održavaju se u Jagodini, a takmiče se najbolje komedije u izvođenju pozorišta Srbije.

48. Dani komedije održaće se od 20. do 27. marta u Jagodini. Selektor Nebojša Bradić odabrao je sedam predstava, koje će se takmičiti u zvaničnoj konkurenciji za nagrade festivala “Miodrag Petrović – Čkalja”; Statuetu “Jovanča Mićić”, za najsmešniju predstavu po oceni publike; nagradu “Mija Aleksić” za najbolju predstavu po oceni stručnog žirija; statuete “Ćuran” za glumačka ostvarenja, najboljeg mladog glumca i glumicu, sporednu ulogu, scenografiju, kostimografiju…


Dani komedije 2018: Žiri i publika saglasni – “Florentinski šešir” najbolja predstava

Na repertoaru Dana komdije su predstave “Noćna straža” Fedora Šilija u režiji Borisa Liješevića i u produkciji pozorišta Atelje 212 Beograda; “Tenor na zajam” Kena Ludviga, u režiji Olje Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta Sombor; “Šuplji kamen” Nikolaja Koljade, u režiji Tatjane Mandić Rigonat, u izvođenju UK “Vuk Karadžić” Beograd; “Ženidba” N. V. Gogolja, u režiji Milana Karadžića, a u koprodukciji Narodnog pozorišta Priština i Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad; “Ukroćena goropad” Vilijama Šekspira, u režiji Olje Đorđević, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Subotice; “Ljubav u Savamali” Ivana M. Lalića, u režiji Darjana Mihajlovića i izvođenju Zvezdara tetara, Beograd; i “Balkanski špijun” Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigont, i u izvođenju Narodnog pozorište iz Beograda. Bradić je rekao i da je ovogodišnjem repertoaru izabranih predstava dao naslov “Komedija je večno mlada”.
Poslednjeg festivalskog dana u u čast nagrađenih, Pozorište “Boško Buha” iz Beograda izvešće predstavu “Pošteni provalnik” Darija Foa u režiji Milana Karadžića.

Ljiljana Dragutinović dobitnik “Zlatnog ćurana” za životno delo
48. Dani komedije od 20. do 27. marta u Jagodini
“Pošteni provalnik” biće izveden u čast nagrađenih, Foto: Pozorište Boško Buha

Predstave na festivalu će ocenjivati žiri čiji je predsednik reditelj Goran Marković, a članovi su novinarka “Novosti” Vukica Strugar i dekan Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini profesorka Violeta Jovanović. Nagradu “Zlatni ćuran” za životno delo ove godine je dobila glumica Ljiljana Dragutinović.

"Noćna straža", Foto: Promo
“Noćna straža”, Foto: Promo

REPERTOAR 48. FESTIVALA:

Sreda 20. mart – “NOĆNA STRAŽA”, ATELjE 212, Beograd, Fedor Šili, Režija: Boris Liješević;
Četvrtak 21. mart – “ŠUPLJI KAMEN”, UK “VUK STEFANOVIĆ KARADŽIĆ”, Beograd, Nikolaj Koljada, Režija: Tatjana Mandić Rigonat;

Petak 22. mart – “TENOR NA ZAJAM”, NARODNO POZORIŠTE SOMBOR, Ken Ludvig, Režija: Olja Đorđević;
Subota 23. mart – “ŽENIDBA”, NARODNO POZORIŠTE PRIŠTINA, sa sedištem u Gračanici i SRPSKO NARODNO POZORIŠTE NOVI SAD, N.V. Gogolj, Režija: Milan Karadžić;

“Ukroćena goropad”, Foto: Promo

Nedelja 24. mart – “UKROĆENA GOROPAD”, NARODNO POZORIŠTE SUBOTICA, Vilijam Šekspir, Režija: Olja Đorđević;
Ponedeljak 25. mart – “BALKANSKI ŠPIJUN”, NARODNO POZORIŠTE U BEOGRADU, Dušan Kovačević, Režija:Tatjana Mandić Rigonat;

Utorak 26. mart – “LJUBAV U SAVAMALI”, ZVEZDARA TEATAR, Beogard, Ivan M. Lalić, Režija Darijan Mihajlović;
Sreda 27. mart – “POŠTENI PROVALNIK”, predstava u čast nagrađenih, POZORIŠTE “BOŠKO BUHA” Beograd, Dario Fo, Režija: Milan Karadžić.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde