47. FEST: “Beogradski pobednik” za dosadašnje stvaralaštvo Rejfu Fajnsu

0
52

“Bela vrana” je najnoviji film Fajnsa u kome se ostvario i kao reditelj i kao glumac.

“Beogradski pobednik” u rukama proslavljenog glumca i reditelja, Foto: FEST

U Sava centru je pred projekciju filma “Bela vrana” čuveni glumac i reditelj Rejf Fajns primio počasno FEST-ovo priznanje “Beogradski pobednik” za dosadašnje stvaralaštvo. Srpska publika je dobro upoznata sa brojnim ulogama koje je Fajns ostvario, ali i sa njegova dva dosadašnja rediteljska ostvarenja. Njegov film “Koriolan” otvorio je 39. FEST, a pre nekoliko godina bio je prikazan i film “Nevidljiva žena”. 

47. FEST: Dokumentarci o životima kultnih ličnosti koje su obeležile istoriju svetskog filma

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je uručio nagradu cenjenom umetniku.
– Jedan od takmičarskih programa FEST-a nosi naziv “Srbija i prijatelji”. FEST se bliži pedesetoj godini, a kada budemo pravili listu FEST-ovi prijatelji, ime gospodina Fajnsa će biti na njenom vrhu. Ovaj specijalni “Pobednik” nije samo potvrda pečata svetskoj kinematografiji, koji je on dao kao jedna od ikona svetskog filma, već i zahvalnost za promovisanje Beograda i Srbije kao lokacije i partnera za snimanje filmova. “Bela vrana” je nastala ovde, a verujem da će biti još filmova gospodina Fajnsa u Srbiji. Čestitam vam i hvala vam na prijateljstvu! – rekao je Karl.

47. FEST: Gosti festivala argentinski glumci Čino Darin i Lorenco Fero iz filma “Crni anđeo”
Ralf Fajns stiže na FEST, Foto: FEST

Rejf Fajns zahvalio se publici na srpskom, a zatim izjavio:
– Teško mi je da vam opišem koliko mi ovo znači. Bio sam dovoljno srećan da režiram dva filma u vašoj zemlji, u ovom gradu. To su bile priče koje su bliske mom srcu, ali nisu mogle da se dese bez podrške filmske zajednice ove zemlje. Ovo je ogromna čast, Srbija i Beograd i ovdašnji filmski stvaraoci su učinili ovaj film mogućim. Hvala vam i nadam se da ćete uživati u filmu!

Pred projekciju filma crvenim tepihom je prošetala autorska ekipa koju su činili glumac Oleg Ivenko; producentkinja Gabrielle Tana; kao i srpski glumci Igor Filipović; Jovo Maksić; Nebojša Dugalić; i Konstantin Kostjukov.

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde