40 godina pozorišta “Puž”

0
210

Hram dečje radosti proslavio jubilej vredan pažnje.

pozorište Puž logo
Foto: pozoristancepuz.com

Izvođenjem mjuzikla “Raspevani jubilej” beogradsko pozorište “Puž” 13. aprila obeležilo je 40. godina rada. Na sceni je bilo 53 učesnika, od kojih 20 članova dečjeg hora “Puževi pužići”, koji su izveli kolaž dvedeset popularnih numera iz najlepših predstava od 1977. do danas. Sala ovog vračarskog hrama dečje radosti bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a u publici Svetlana Ceca Bojković, Vesna Čipčić, Sloboda Mićalović sa ćerkama Verom i Milom, nasmejani mališani i njihovi roditelji koji su i sami dolazili u ovo pozorište kao klinci.

Fruškać ima novi promo video o Fruškoj gori

Branko Milićević
Foto: pozoristancepuz.com

Pozorištance “Puž” je profesionalno repertoarsko pozorište za decu. Osnovali su ga 1977. godine Slobodanka Caca Aleksić, reditelj, i Branko Milićević, glumac i dramski pisac. Inače, pozorište nema stalni umetnički ansambl već u predstavama igraju glumci iz svih beogradskih pozorišta. Na repertoaru su modernizovane klasične bajke ali se igraju i originalni komadi, kao i muzičke i kontakt predstave.

Nove poštanske marke sa likovima glumačkih velikana

Dobitnik je mnogobrojnih nagrada. Svoj slogan “Predstave su isključivo za decu i odrasle”, pozorištance obrazlaže rečima: “Naša ciljna grupa su deca od 2 do 12 godina, a pošto ih dovode odrasli, trudimo se da u svakoj predstavi ima zanimljivih elemenata i za njih, a ne samo za decu.“
– Nekome je pozorište život, a nama je život Pozorištance – poručio je sa scene Branko Milićević, poznat kao Branko Kockica heroj detinjstva mnogih mališana, uz čije emisije i predstave su rasli i učili o prijateljstvu, ljubavi, životu.

D. D.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde