Jazz Crawl: Besplatni koncerti u Beogradu za Međunarodni dan džeza

0
78

Četvrtu godinu zaredom Beograd će biti domaćin Jazz Crawl, jedinstvenog kulturnog događaja, koji se organizuje 30. aprila za Međunarodni dan džeza.

Jazz Crawl: Besplatni koncerti na svakom ćošku za Međunarodni dan džeza

Jazz Crawl je festivalski koncept koji podrazumeva kretanje izvođača i publike od mesta do mesta dešavanja. Za razliku od velikih džez festivala čiji je program dirigovan dešavanjima na muzičkom tržištu, Jazz Crawl je intimna muzička priča u kojoj su džez umetnici uklopljeni od strane organizatora u ekskluzivne sastave samo za to veče. Dodatna dinamika događanja dobija se razmenom izvođača između dva koncertna bloka i neposrednom komunikacijom sa publikom u klupskom okruženju.

Dom omladine: Svetski Dan džeza uz Ulriha Drekslera, Petera Zirbsa i Dejana Ilijića
Jazz Crawl: Besplatni koncerti na svakom ćošku za Međunarodni dan džeza
Foto: Promo

Ove godine Jazz Crawl se održava u pet beogradskih klubova: Dorćol Platz; Telma; Džez Bašta; 25th Bar; i Das Boot. Ova manifestacija je organizovana od strane profesionalnih džez muzičara i entuzijasta okupljenih u udruženje pod nazivom “Beogradski džez servis”. Pored Jazz Crawla u planu im je i realizacija drugih projekata koji afirmišu džez kulturu u Beogradu i komuniciraju sa kulturnim centrima u regionu i šire.

35. Beogradski džez festival:”Mingus Big Band”, Lojd, Sekaldi… Džez svetkovina od 22. do 27. oktobra
Jazz Crawl: Besplatni koncerti na svakom ćošku za Međunarodni dan džeza
Foto: Promo

Program počinje u 18h i traje do kasno u noć. Nastupiće više od 30 najeminentnijih džez muzičara poput Miloša Krstića; Save Miletića; Luke Ignjatovića; Ljube Paunića; Predraga Revišina; Maksa Kočetova; i mnogih drugih. Najboljim beogradskim džezerima će se priključiti i specijalni gost iz Slovenije – trombonista Matijaž Mikuletić.

Nišville 2019: Svetska premijera “Kenny Quarteta”

Satnica

Dorćol plac – 18 – 22h
Telma, Jazz Bašta, Das Boot, 25th Bar – 20 – 00h
Jam Session 25th Bar – 00 – 02h
Ulaz na sva događanja je besplatan.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde