3. Ravno Selo Film Festival: Stižu gosti iz zemlje, regiona i Evrope

0
103

Festival debitantskog filma u bačkom ljupkom i gostoprimljivom Ravnom Selu održaće se od 21. do 23. juna.

3. Ravno Selo Film Festival: Stižu gosti iz zemlje, regiona i Evrope

Treće izdanje Ravno Selo Film Festivala okupiće predstavnike filmske industrije, kako domaće, tako i iz regiona. Očekuje se da će na otvaranju biti više od 2.000 gledalaca uz specijalnog gosta Milana Marića, koji je ove godine lice u fokusu. Osim njega na Festivalu će biti gosti iz zemlje, regiona i Evrope.

3. Ravno Selo Film Festival: Gost Milan Marić kao lice u fokusu
3. Ravno Selo Film Festival: Stižu gosti iz zemlje, regiona i Evrope
Gosti iz Italije, glumac Jakopo Kulin i reditelj Paolo Zuka, Foto: Facebook / Jacopo Cullin

Specijalni gosti festivala biće dvojica Italijana, reditelj filma “Čovek koji je kupio mesec” Paolo Zuka i glumac Jakopo Kulin. Takođe će doći i crnogorski reditelj Andro Martinović čiji će se film “Između dana i noći” takođe prikazati u takmičarskom programu. Poslednje večeri festivala biće prikazane dve komedije, a ekipe filmova pozdraviće publiku. Ispred filma “Taksi bluz” to su mladi glumac Todor Jovanović; njegove kolege Milena Predić i Aleksandar Meda Jovanović; kao i reditelj Miroslav Stamatov; i producent Marko Jocić. U ime filma “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” publici u Ravnom Selu pokloniće se srpski producent ovog ostvarenja Miroslav Mogorović.

RSFF 2018: “Zlatni klip” publike za “Led”, a stručnog žirija za “Ederlezi Rising”

U revijalnom programu i kao film otvaranja 21. juna (20h) biće prikazan debitantski film Petra Ristovskog “Kralj Petar Prvi”. Ekipa ovog filma predvođena rediteljem i glavnim glumcem Lazarom Ristovskim, uz Milana Kolaka i Rašu Vujovića, pozdraviće publiku nakon projekcije. A, projekcija će uslediti nakon svečanog otvaranja u kojem će poznate ličnosti izvesti čuvene numere iz domaćih i stranih filmova uz pratnju muzičara Novosadske filharmonije predvođene maestrom Mikicom Jevtovićem.

Druge i treće večeri festivala, 22. i 23. juna, biće prikazana četiri filma u takmičarskoj konkurenciji. “Između dana i noći” je crnogorski film reditelja Andra Martinovića. Donosi tri priče o ocu i sinu u tri vremenska razdoblja: kraj Drugog svetskog rata, vreme pada Berlinskog zida i nakon raspada Jugoslavije. Glavne uloge u filmu tumače: Lazar Ristovski; Tihomir Stanić; Srđan Grahovac; Marko Baćović; Jovan Krivokapić.

“Između dana i noći” Andre Martinovića od 6. juna u bioskopima Srbije

“Čovek koji je kupio mesec” je italijanski film reditelja Paula Zuke (Paolo Zucca). To je najgledanija domaća komedija u italijanskim bioskopima u poslednjih pet godina. Ribar iz Sardinije obećao je mesec ženi koju voli, a Sardinjani uvek održe svoje obećanje. Glavni glumci su: Jacopo Cullin; Stefano Fresi; Francesco Pannofino; Benito Urgu; Lazar Ristovski; Angela Molina.

“Poslednji Srbin u Hrvatskoj” je urnebesna horor komedija reditelja Predraga Ličine. Film gledaoce vodi u budućnost, u kojoj zagrebačkog bonvivana Miću i filmsku heroinu Franku zatiče zombi epidemija. Kreće njihova avantura puna ponekad smešnih, ponekad strašnih, a najčešće ludih situacija. Jedno je sigurno: sve su im prepreke izazov, a cilj je samo jedan – preživeti! U ovoj hrvatsko-srpskoj koprodukciji igraju: Krešimir Mikić; Hristina Popović; Tihana Lazović; Dado Ćosić; Bojan Navojec; Sergej Trifunović; Severina Kojić…

PREDRAG LIČINA: Filmom “Poslednji Srbin u Hrvatskoj” malo sam potkačio sve

“Taksi bluz” je romantična komedija reditelja Miroslava Stamatova. To je istovremeno šarmantni i uzbudljivi “road movie” čiji je glavni junak Marko (42), simpatični propali dramaturg, koji godinama radi kao taksista. Film prati njegove avanture tokom jedne urnebesne noći. Uloge tumače: Andrija Milošević; Milena Predić; Todor Jovanović; Aleksandra Tomić; Nikola Đuričko; Boris Milivojević…

Kao i predhodnih godina, i ove se festival održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde