3D koncert grupe “Kraftwerk” 24. februara 2018. u Kombank areni

0
196

Nemački pioniri elektronske muzike, sastav “Kraftwerk”, doći će sledeće godine u Beograd. Oni će nastupiti u Kombank areni 24. februara u okviru njihove izuzetno uspešne svetske turneje 3-D koncerata.

KraftwerkSpajajući muziku i performans, “Kraftwerk” 3-D koncerti predstavljaju pravi “Gesamtkunstwerk” – potpuno umetničko delo i otkrivaju složenost odnosa između čoveka i mašine.

Festival saksofona Belgrade SAXperience: 16 koncerata u četiri prostora

Kraftwerk“Kraftwerk” su osnovali Ralf Hiter i Florijan Šnajder 1970. godine u Dizeldorfu. Grupu mnogi smatraju jednom od najuticajnijih i najpoznatijih elektronske muzike i njenim utemeljivačima. “Njujork tajms” ih je nazvao “Bitlsima elektronske muzike“, a britanski list “Observer” naveo je da “nijedan bend posle Bitlsa nije toliko doprineo pop kulturi kao Kraftverk”. U januaru 2014. godine, nagrađeni su Gremi nagradom za životno delo.

Njujorški bend „Teachers“ snimio spot na Kadinjači

KraftwerkKroz nešto manje od pet decenija postojanja, objavili su desetak studijskih albuma, kompilacija, live izdanja i remikseva, kao i brojne singlove. Sve je to prodavano diljem sveta u višemilionskim tiražima.

“Kraftwerk” je menjao postavu nekoliko puta, svirali razni muzičari. A, sadašnji članovi su: Ralf Hiter, Fric Hilpert (od 1989), Hening Šmic (od 1991), i Falk Grifenhagen (od 2012).

PR

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde