34. Vinski bal: Sve mode prolaze, samo vino ostaje

0
120

Vlasotince će i ove godine organizovati vinsku svetkovinu, koja će imati bogat i raznovrstan program.

34. Vinski bal: Sve mode prolaze, samo vino ostaje

Pod sloganom “Sve mode prolaze, samo vino ostaje” održaće se 34. Vinski bal u petak 23. i subotu 24. avgusta. U okviru manifestacije u slavu vina i grožđa biće organizovan 4. međunarodni Salon vina. Tako će posetioci moći da probaju i kupe vlasotinačka vina, ali i da vide ponudu drugih vinarija. U zabavnom delu programa, na Letnjoj pozornici prvog dana, u petak, nastupiće “Lexington bend”, a druge večeri, u subotu, Dragana Mirković. Oba koncerta počinju u 22h.

“Zamena” – prva saradnja Dragane Mirković i Mlađana Dinkića
34. Vinski bal: Sve mode prolaze, samo vino ostaje

– Ove godine imamo malu izmenu u organizaciji. Neće biti male pozornice u bašti hotela “Novi Zemun” jer je taj objekat privatizovan. Sva dešavanja biće na Letnjoj pozornici gde će biti postavljena velika bina, ispred SRC Vlasina. Vinski bal počinje u petak, 23. avgusta, u 15h vlasinskim kotlićem, gde ćemo ove godine, za promenu, kuvati vinogradarsku janiju, kako priliči Vinskom balu. Istog dana je i plivanje za vinsko burence – najavila je v. d. direktora Turističke organizacije Nataša Đokić Živković.

Kao predgrupa “Lexington bendu”, nastupiće grupa “Snap FM”. Drugog dana održaće se i manifestacija “Izađi mi na teglu”, odbojkaški turnir… Otvaranje salona vina predviđeno je za subotu, 24. avgust, u 17h na stadionu Vinskog bala, pored reke.

Treći Vinski maraton 21. septembra na Paliću, počele prijave
34. Vinski bal: Sve mode prolaze, samo vino ostaje

– Biće prisutno tridesetak vinarija. Osim domaćih, imamo najave vinarija iz Makedonije, Crne Gore, Mađarske i Bugarske da će doći u Vlasotince. Pored lokalnih vinara, koji su poslednjih godina osetno poboljšali kvalitet svojih vina, učešće su najavili i “Tikveš Kavadarci”, kao i vinarije “Bovin”, “Zvonko Bogdan” iz Subotice, “Aleksić” iz Vranja, i mnogi drugi. Dolazak su najavili i predstavnici svih vinskih viteških redova u Srbiji – rekao je Svetislav Petrović, zadužen za organizaciju Salona vina.

U subotu će biti proglašeni pobednici konkursa za najbolja vina, pesmu i karikaturu na temu vina i grožđa, a biće izabrana i najlepša devojka Vinskog bala. Organizator manifestacije (od ove godine) je Turistička organizacija opštine Vlasotince. Više o konkursima i prijavljivanju OVDE.

Veliki uspeh prvog Wine Gardena u Botaničkoj bašti
34. Vinski bal: Sve mode prolaze, samo vino ostaje

– Tradicionalna vinska svetkovina i ove godine odvija se uz veliku podršku i pod pokroviteljstvom opštine Vlasotince, ali i svih ustanova i preduzeća koji su i do sada učestvovala u organizaciji. Iz budžeta je ove godine izdvojeno 4,2 miliona dinara – rekao je većnik zadužen za kulturu u opštini Vlasotince Zoran Stamenković.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podržalo je ove godine manifestaciju Vinski bal obezbeđivanjem 30 baldahina i trodimenzionalnih slova Vinski bal, koja će stajati na brani. Prošle godine, ovo ministarstvo obezbedilo takozvanu kapiju Vinskog bala i burad (stolove za salon vina), a godinu pre toga 20 drvenih štandova.

E. A. / Izvor: Info Centar Juga

Program manifestacije

Petak, 23. avgust
15h – Vlasinski kotlić – priprema vinogradske janije (Maričkino);
17h – Izbor najbojih vina (galerija Kulturnog centra);
17,30h – Plivanje za vinsko burence (gradsko jezero);
18h – Degustacija domaćih vina;
19,30h – Nastup folklornih ansambala;
21h – Koncert Snap fm;
22h – Koncert Lexintong bend;

Subota, 24. avgust
10h – Tradicionalni odbojkaški turnir;
11h – Izađi mi na teglu;
17h – Otvaranje 4. Salona vina – vina juga;
19h – Svečana vinska povorka;
20,20h – Zabavni program;
21,50h – Proglašenje najboljih vinara, pesme, karikature i boginje vina;
22h – Koncert Dragana Mirković;
24h – Vatromet

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde