“Mister Dolar”, Irfan Mensur i Milena Dravić laureati 34. Nušićevih dana

0
167

Dodelom festivalskih nagrada završeni su ovogodišnji “Nušićevi dani” u Smederevu.

Svečanim programom dodele festivalskih nagrada u Centru za kulturu Smederevo pala je u petak uveče zavesa na, koji su se ove godine odvijali pod sloganom “Nušić, savremeni, svevremeni”. Nagrada za najbolju predstavu u celini po oceni stručnog žirija, statueta Branislava Nušića, pripala je predstavi “Mister Dolar”, mjuziklu nastalom po poznatom Nušićevom delu u izvođenju Pozorišta na Terazijama, u adaptaciji i režiji Vladimira Lazića.

„Gospođa ministarka“ otvara 149. sezonu Narodnog pozorišta

Ovoga puta, za razliku od nekih ranijih izdanja festivala, i publika je bila istog mišljenja. I po oceni gledalaca “Mister Dolar“ je nadmašio ostalo viđeno u festivalskom programu i zaslužio nagradu publike za najbolju predstavu.

"Mister dolar" Foto: Promo Nušićevi dani
“Mister dolar” Foto: Promo

Nagrada za najuspešnije glumačko ostvarenje na festivalu “Nušićevi dani” po oceni stručnog žirija, koja nosi ime Milosava Buce Mirkovića, dugogodišnjeg saradnika festivala, pripalo je Irfanu Mensuru za ulogu Vuleta u predstavi “Hor ’bečkih’ dečaka”, Teatra Carte Blanche, u produkciji “Yugoarta“ iz Beograda, a u režiji Irfana Mensura, koji je i adaptirao tekst Miroljuba Nedovića.

Nušićijada: Opšti džumbus subotnjeg dana

Stručni žiri za dodelu nagrade za najbolju predstavu i nagrade “Milosav Buca Mirković” za najbolje glumačko ostvaranje na festivalu ove godine bio je u sastavu: Ana Sofrenović, predsednica žirija; Božidar Stošić i Miloš Jagodić.

Irfan Mensur u predstavi "Hor bečkih dečaka" Foto: Promo
Irfan Mensur u predstavi “Hor bečkih dečaka” Foto: Promo

Dobitnik Nušićeve nagrade za životno delo glumcu komičaru, kako je ranije saopšteno, je dramska umetnica Milena Dravić. Ljiljana Stjepanović, predsednica žirija i članovi: Radmila Živković, Miljana Kravić i dr Zoran Maksimović, nisu imali dilemu oko ovogodišnje dobitnice.

Plakete sa likom Branislava Nušića za najbolja glumačka ostvarenje večeri dobili su Hristina Popović za ulogu Mice u predstavi “Mrešćenje šarana”; Marko Gvero za ulogu Beranžea u “Nosorogu”; Lazar Jovanov za ulogu Viktora-Emanuela Šandebiza i Poša u predstavi “Buba u uhu”; Predrag Ejdus za ulogu Ace u “Horu ’bečkih’ dečaka”; i Marko Gvero za ulogu Žana i Jovana Todorovića u mjuziklu “Mister Dolar”.
Izvor: Blic

POSTAVI ODGOVOR

Molim vas unesite vaš komentar
Molim vas upišite vaše ime ovde